Росіяни атакували Сумщину, пошкоджений високовольтний об'єкт

Росіяни атакували Сумщину, пошкоджений високовольтний об'єкт

6 Травня 2024
963
6 Травня 2024
10:46

Росіяни атакували Сумщину, пошкоджений високовольтний об'єкт

963
Без світла через атаку шахедів станом на 7 ранку були понад 41,5 тисяч споживачів.
Росіяни атакували Сумщину, пошкоджений високовольтний об'єкт
Росіяни атакували Сумщину, пошкоджений високовольтний об'єкт

Російські війська в ніч проти 6 травня завдали авіаційного удару по енергетичних об'єктах у Сумській області, внаслідок атаки пошкоджений високовольтний об’єкт. 

Про це повідомила обласна військова адміністрація. 

За їх словами, в ніч на 6 травня ворог завдав авіаційних ударів по енергетичній системі Сумщини. 

Силами підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ було збито 12 ударних БпЛА типу «шахед». 

Внаслідок атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів. 

«Завдяки злагодженим та професійним діям аварійних служб, енергетиків вночі електропостачання у постраждалих районах та частково у місті Суми було відновлено. Роботи тривають. В екстреному порядку було скликано комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якої ухвалені рішення щодо відновлення роботи об'єктів критичної інфраструктури за рахунок аварійних джерел живлення», — кажуть у Сумській ОВА. 

Очільник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко зазначав, що через атаку на місто об'єкти критичної інфраструктури перевели на резервне живлення. Водопостачання та лікарні забезпечать резервним живленням в повному обсязі. Також у місті розгортають «Пункти незламності». 

Серед пошкодженого на Сумщині — високовольтний об'єкт «Укренерго», передає компанія, а без світла через атаку «шахедів» станом на 7 ранку були понад 41,5 тисячі споживачів

Журналістка та співзасновниця «Кордон.медіа» Альона Яцина в ефірі «Громадського радіо» повідомила, що два «шахеди» влучили в об’єкт критичної інфраструктури у межах Сум, і одразу зникло світло буквально в усьому місті. 

«За декілька хвилин по місту районами повідключали воду, але сьогодні на ранок вода вже була. Світла ще немає ніде взагалі. Ми вчора з вікна бачили велику пожежу на цьому об’єкті інфраструктури, тому будемо чекати на якісь обнадійливі офіційні повідомлення», — каже журналістка. 

Також вона додала, що тролейбуси на маршрути вийшли тільки ті, які можуть мати автономний хід, яким не потрібне живлення від електромережі. 

«Але загалом скажу, що ніч була дуже неспокійна, фактично страшна для містян. Такої кількості своїх сусідів біля укриттів я ще не бачила», — додала журналістка. 

 У Сумській міській військовій адміністрації запевняють, що попередньо, до вечора Суми будуть з електроенергією. 

Також аварійні бригади завершують дообстеження руйнацій після атаки «шахедів» по енергетичному об’єкту в Сумах.

Сумська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

Начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко у коментарі Радіо Свобода зазначив, що у Сумах школи переведуть на дистанційку, а більша частина міста вже отримує електроенергію. Знеструмленими все ще залишаються близько 22 тисяч абонентів. 

В Сумиобленерго повідомили, що станом на 12:00 без електропостачання залишаються 15 240 споживачів на території області. 

Це 71 населений пункт, 16 із них - частково. 

Читайте також: 

Фото: Сумська обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
963
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду