Через атаку російських дронів на Харків постраждав журналіст медіагрупи «Накипіло»

Через атаку російських дронів на Харків постраждав журналіст медіагрупи «Накипіло»

4 Квітня 2024
83
4 Квітня 2024
16:40

Через атаку російських дронів на Харків постраждав журналіст медіагрупи «Накипіло»

83
Під атаку Віктор Пічугін потрапив, коли росіяни завдали повторного удару по житловій забудові, де вже працювали медики і рятувальники.
Через атаку російських дронів на Харків постраждав журналіст медіагрупи «Накипіло»
Через атаку російських дронів на Харків постраждав журналіст медіагрупи «Накипіло»

Внаслідок масованої російської дронової атаки на Харків постраждав журналіст медіагрупи «Накипіло» Віктор Пічугін. Про це повідомив Інститут масової інформації з посиланням на свою представницю в Харківській області.

Коли 4 квітня 2024 року ворог ударив по цивільній інфраструктурі й житловій забудові міста, Віктор працював разом з медиками, знімав їхню роботу і наслідки прильоту.

Під атаку журналіст потрапив, коли росіяни завдали повторного удару по житловій забудові, де вже працювали медики й рятувальники. Це призвело до загибелі чотирьох людей (троє рятувальників і одна цивільна жінка), ще 12 було поранено.

Сам Віктор отримав контузію і для повного обстеження планує звернутися до лікарів. У коментарі представниці ІМІ він зазначив, що йому дуже пощастило, і назвав цей день своїм другим днем народження, оскільки вибух стався дуже близько. 

Віктор розповів, що його врятувало те, що разом з медиками він вчасно почав відходити з місця прильоту, а також те, що вони всі були в захисті — у бронежилетах і шоломах. Крім того, машина рятувальників закрила їх від основної вибухової хвилі. В цій машині загинуло троє рятувальників. Окремо Віктор Пічугін звертає увагу на те, що колегам-журналістам не варто нехтувати бронежилетами, касками й аптечками, оскільки є очевидним, що такі «double-tap» (повторні удари по тих самих місцях) спрямовані саме на служби порятунку, які надають допомогу людям, а також на медійників, які документують злочини Росії на території України. І росіяни не мають жодних причин, щоб не робити цього й надалі. 

Нагадаємо, 30 грудня 2023 року журналісти німецького телеканалу ZDF потрапили під ракетний обстріл готелю Kharkiv Palace, який стоїть у середмісті Харкова. 

Також 30 грудня — у день, коли росіяни завдали понад шість ракетних ударів по Харкову, внаслідок атаки уламкового поранення грудної клітки зазнав громадянин Великої Британії, який є радником з безпеки команди журналістів німецького медіа.

Читайте також: 

На фото — Віктор Пічугін в укритті

Фото: Віктор Пічугін

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
83
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду