Росіяни завдали масованого удару «шахедами» по телевежах Сумщини та Харківщини

Росіяни завдали масованого удару «шахедами» по телевежах Сумщини та Харківщини

14 Березня 2024
6907
14 Березня 2024
10:12

Росіяни завдали масованого удару «шахедами» по телевежах Сумщини та Харківщини

6907
Наразі в Сумській області частково немає радіо й телебачення у Т2. Можливі перебої з мобільним зв'язком.
Росіяни завдали масованого удару «шахедами» по телевежах Сумщини та Харківщини
Росіяни завдали масованого удару «шахедами» по телевежах Сумщини та Харківщини

Під час ранкової повітряної атаки російських збройних сил 14 березня під цілеспрямований удар потрапили телевежі Сумської та Харківської областей. За даними трьох джерел «Детектора медіа», є влучання поблизу телерадіовеж у Сумській області. Через це в регіоні частково немає цифрового телебачення у Т2. Однак, за нашою інформацією, провайдери працюють, окремі перейшли на інтернет-сигнал.

У коментарі «Детектору медіа» представниця Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Лариса Якубенко підтвердила повідомлення про масовану атаку по інформаційній інфраструктурі Сумської області.

«Тимчасово виведено з ладу передавальне обладнання на об'єктах КРРТ у Сумах, Шостці, Білопіллі і Тростянці. Внаслідок пошкоджень частина території області  (тимчасово) не може приймати український телевізійний і радіосигнал», — сказала вона.

Сумська військова обласна адміністрація у своєму телеграм-каналі повідомила, що  завдано ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Через це виведено з ладу передавачі телерадіомовлення у Сумах, Шостці, Білопіллі і Тростянці.

Також повідомляється, що можливі перебої з мобільним зв'язком.

«Ворог веде інформаційну боротьбу, знищуючи українське мовлення. Ми не дозволимо в ній перемогти. Наразі аналізуються наслідки і вже формуються плани по відновленню. Не піддавайтесь паніці і інформаційним провокаціям. Переходьте на альтернативні засоби комунікації, довіряйте тільки перевіреним джерелам інформації», — зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, коментуючи ситуацію.

Як повідомляє у своєму телеграм-каналі голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, уночі 14 березня ворог здійснив масований обстріл БПЛА по обʼєктах телевізійної інфраструктури області. На деяких із них тривають відновлювальні роботи.

«Детектор медіа»  звернувся до технічного директора Концерну РРТ Сергія Семерея.

Унаслідок атаки по Сумщині також було зруйновано під'їзд житлового будинку. За повідомленням ДСНС, з-під завалів рятувальники дістали тіла трьох людей. Ще тринадцятеро поранені. 

Фото: наслідки нічних обстрілів у Харківській області / офіційний телеграм-канал голови Харківської ОДА Олега Синєгубова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6907
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду