detector.media
Дмитро Десятерик
«Детектор медіа»
04.05.2024 12:00
Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму
Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму
The Tiger Lillies — музичне тріо з Лондона, засноване в 1989 році, яке працює в комедійно-трагічному стилі з елементами кабаре, панку й чорного гумору.

Головні герої короткометражної комедії «У нього немає кота» — кіт Мурчик (у виконанні кота-призера Цезаря) і продавчиня зоокрамниці (Ольга Марніч), які у вільний від роботи час ловлять терористів. У фільмі так само візьмуть участь інші домашні тварини. Що ж до людей, то співавтори обіцяють кількох світових та українських знаменитостей.

Найвідоміше тут, звісно, британське рок-кабаре The Tiger Lillies — вони дали згоду на використання їхньої пісні в саундтреку, та, можливо зіграють самих себе.

Ось що розповів режисер фільму Артур Садовніков:

«Ми близько 20 років заробляємо займаємося рекламою, передачами, кліпами. А для душі, для себе знімаємо незалежне кіно.

Наразі робимо гротескну короткометражну комедію про те, як дівчина під час війни влаштовується працювати в зоомагазин. Думає, що змінить роботу та їй полегшає. Але покупці її потроху зводять з розуму різними дурницями. А власне на цю роботу її влаштовує кіт, що розмовляє. Вона не знає, чи це кіт із нею говорить, чи в неї галюцинації.

З The Tiger Lillies якось давно я зустрівся на Одеському кінофестивалі і ще тоді для себе вирішив, що хотів би їх зняти в своєму кіно і використати їх музику для саундтрека. І завдяки силі фейсбуку і вмінню спілкуватися з людьми мені вдалося домовитися. Спочатку в коментарях хіхікали, потоваришували ближче. Сюжет їм сподобався, тож дали згоду на використання пісні. Ось зараз перемовини веду, щоб, може, навіть у камео знялися.

А ще у нас зніметься засновник і незмінний голова студії “Трома” Ллойд Кауфман. Йому теж сподобався сценарій, що він такий сюрреалістичний, абсурдний. Вони навіть зробили оголошення в себе на офіційному каналі в Youtube, що це україно-американський проєкт.

Сподіваємося, там будуть і інші знаменитості: Борис Барський, Рима Зюбіна у невеликій ролі, але це не я з нею домовлявся.

Ми фільмуємо на таких умовах, що нікому нічого не платимо й нам ніхто не платить. Тобто ось на нуль гривень намагаємося зняти кіно, і в нас поки що ось виходить. Ми вже відзняли близько 85% матеріалу. До початку літа сподіваємося закінчити».

Зазначимо, The Tiger Lillies — музичне тріо з Лондона, засноване в 1989 році й активне до сьогодні. Тріо працює в комедійно-трагічному стилі з елементами кабаре, панку й чорного гумору. Візитними картками групи стали їх сценічні костюми й грим, а також контр-тенор вокаліста Мартіна Жака, що акомпанує собі на акордеоні. Гурт активно підтримує Україну.

Troma Entertainment — американська компанія незалежного жанрового кіно. З моменту створення в 1974 році Ллойдом Кауфманом і Майклом Херцем безперервно випускає безліч низькобюджетних незалежних стрічок. Низка фільмів студії отримали культовий статус.

На головній архівній світлині — Артур Садовніков з музичним тріо The Tiger Lillies

Фото надав режисер Артур Садовніков

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY