На ТОТ Херсонщини закрився пропагандистьський телеграм-канал, що мав понад 100 тис. підписників

На ТОТ Херсонщини закрився пропагандистьський телеграм-канал, що мав понад 100 тис. підписників

27 Квітня 2024
1354
27 Квітня 2024
21:27

На ТОТ Херсонщини закрився пропагандистьський телеграм-канал, що мав понад 100 тис. підписників

1354
Причина закриття каналу наразі невідома.
На ТОТ Херсонщини закрився пропагандистьський телеграм-канал, що мав понад 100 тис. підписників
На ТОТ Херсонщини закрився пропагандистьський телеграм-канал, що мав понад 100 тис. підписників

Пропагандистський телеграм-канал «Херсонка.ру», який мав понад 100 тис. підписників і  поширював російську пропаганду про Херсонщину, анонсував, що з 1 травня припиняє публікувати новини. Про це повідомляє херсонське видання «Кавун.City».

Інформацію щодо припинення діяльності журналісти «Кавун.City» виявили на самому каналі. Натомість, «Херсонка.ру» закликає підписатись на інший пропагандистський телеграм-канал.

«Подібні явища — закриття великих пропагандистських каналів росіян — вкрай рідкісні. Автори каналу закликали підписатись на інший канал із великим охопленням. Втім, більшість каналів росіян, які несуть пропагандистські наративи і ненависть до України та українців, працюють попри все і навіть дублюють інформацію один одного», — пише херсонське видання.

Канал «Херсонка.ру» позиціонував себе як «головний новинний портал Херсонської області». Власне, це був один зі справді головних пропагандистських каналів на Херсонщині, йдеться у публікації.

«Кавун.City» повідомляє, що цей канал веде на однойменний сайт. «І там вже інформація подана більш детально. Володіють цим сайтом і пишуть на ньому не місцеві мешканці, а російські. Сайт зареєстрований як ЗМІ за російським законодавством. Веде його така собі Марина Ломова (представлена як головна редакторка). Офісом редакції зазначають Москву, юридичною адресою — Смоленськ», — інформує видання.

Херсонські журналісти зазначають, що причина закриття каналу наразі невідома, тож вони будуть і далі спостерігати за розвитком подій.

Раніше ми повідомляли, що окупанти відкрили на Херсонщині нове пропагандистське медіа, назву та дизайн якого «запозичили» в українських медіаресурсів. Новостворене онлайн-медіа, за словами кремлівських пропагандистів, начебто має допомогти мешканцям тимчасово захоплених регіонів «інтегруватись» у новий простір «великої багатонаціональної країни».

Читайте також:

«Детектор медіа» також повідомляв про те, що у 2024 році росіяни планують витратити на медіасферу тимчасово окупованої частини Херсонської області 526 790 900 рублів, що становить майже 5,7 млн доларів. Таку суму в бюджеті захоплених росіянами районів Херсонщини заклала місцева окупаційна адміністрація.

За словами голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, «російські окупанти багато зусиль спрямовують на пропаганду на тимчасово окупованій території Херсонської області. Для цього залучають телебачення, радіо, соцмережі, друкують газети й листівки та проводять зустрічі з російськими посадовцями та політиками».

Соболевський підкреслив, що «пропаганда вже тотальна. Вони використовують усе, що тільки можливо — від телеграм-каналів до друкованих видань і радіоконтенту. Вони дуже багато зусиль спрямували на те, щоб у кожної людини був доступ до російських телеканалів. Одночасно вони проводять дуже багато заходів пропагандистського характеру на базі дуже великої кількості російських громадських організацій, політичних структур, благодійних фондів».

Про те, як  український херсонський телеканал «ВТВ плюс» став працювати на російських загарбників, не змінюючи свого логотипу та візуального стилю, читайте в аналітичному огляді «ДМ» «Хохлобачення Херсонщини. Як окупанти вдають український телеканал».

Фото: скриншоти з сайту «Кавун.City»

Титульне фото: колаж із сайту «Форбс»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1354
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду