Окупанти збираються витратити на медіа захопленої частини Херсонщини майже 6 мільйонів доларів

Окупанти збираються витратити на медіа захопленої частини Херсонщини майже 6 мільйонів доларів

3 Квітня 2024
873
3 Квітня 2024
16:08

Окупанти збираються витратити на медіа захопленої частини Херсонщини майже 6 мільйонів доларів

873
Розпорядником усіх коштів є окупаційне «міністерство інформполітики» захопленої частини Херсонської області, яке очолює колишній журналіст із Херсона Євген Бриков.
Окупанти збираються витратити на медіа захопленої частини Херсонщини майже 6 мільйонів доларів
Окупанти збираються витратити на медіа захопленої частини Херсонщини майже 6 мільйонів доларів

У 2024 році росіяни планують витратити на медіасферу тимчасово окупованої частини Херсонської області 526 790 900 рублів, що становить майже 5,7 млн доларів. Таку суму в бюджеті захоплених росіянами районів Херсонщини заклала місцева окупаційна адміністрація, повідомляє регіональний представник Інституту масової інформації. 

Розпорядником усіх коштів є окупаційне «міністерство інформполітики» захопленої частини Херсонської області, яке очолює колишній журналіст із Херсона Євген Бриков

На окупаційне телебачення та радіомовлення ворог передбачив витратити 330,9 млн рублів (приблизно 3,5 млн доларів). Оскільки інших державних телекомпаній в окупаційному реєстрі представник ІМІ не знайшов, то найімовірніше, всі ці кошти підуть на окупаційний телеканал «Таврія». Про те, що він собою являє, можна прочитати в статті «Детектора медіа» «ТРК “Таврія”. Осередок російської пропаганди на Херсонщині».

На друк періодики та видавництво окупанти заклали у своєму бюджеті 44 млн рублів. Відомо, що вони випускають декілька газет. За даними російського реєстру, на окупованій частині Херсонської області виходять друком обласна газета «Наддніпрянська правда» та районки «Каховська зоря», «Чорноморець», «Голопристанський вісник» та «Нова Каховка».

Читайте також:

Водночас 151 млн рублів у бюджеті передбачено на статтю витрат «Інші питання в галузі засобів масової інформації». З цієї суми 21 млн планують виділити на зарплати, найімовірніше, працівників окупаційного інформаційного управління, 51 млн — на забезпечення діяльності органів окупаційної влади і 50 млн — на закупівлю товарів та послуг. 

Останні чотири рядки бюджету окупаційного управління присвячено фінансуванню контенту. Витрати тут прописано дуже нечітко. Наприклад, 30 млн рублів планують витратити на послуги з реалізації інформаційної політики органів окупаційної влади. Ці гроші підуть на ведення російських державних пабліків у соціальних мережах (так у бюджеті й написано), кураторство муніципальних центрів управління, інформування громадян про діяльність окупаційної влади в соцмережах та медіа. Ще 50 млн рублів скерують на соціальну рекламу. 

Раніше повідомлялось про те, що в тимчасово окупованих районах Херсонщини росіяни хочуть зняти черговий пропагандистський фільм — цього разу про Каховську ГЕС. За інформацією журналістів «Кавун.City», про зйомки нової пропагандистської стрічки повідомив колишній депутат Держдуми РФ Ігор Костюкевич, який професійно займається організацією пропаганди на Херсонщині з початку окупації Херсона у 2022 році, а згодом — і на тимчасово окупованому лівобережжі області (заради пропагандистської діяльності він і полишив роботу в Держдумі).

Читайте також: 

Фото: «Кавун.City»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
873
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду