Кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукають охочих зніматись у  «документальному фільмі» про Каховську ГЕС

Кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукають охочих зніматись у «документальному фільмі» про Каховську ГЕС

27 Березня 2024
1179
27 Березня 2024
21:47

Кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукають охочих зніматись у «документальному фільмі» про Каховську ГЕС

1179
На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області пропагандистською «кіноосвітою» населення займаються ексдепутат Держдуми РФ та колишній директор херсонського КП «Кіновідеопрокат».
Кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукають охочих зніматись у  «документальному фільмі» про Каховську ГЕС
Кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукають охочих зніматись у  «документальному фільмі» про Каховську ГЕС

У тимчасово окупованих районах Херсонщини росіяни хочуть зняти черговий пропагандистський фільм — цього разу про Каховську ГЕС, повідомляє херсонське видання «Кавун.City».

За інформацією журналістів, про зйомки нової пропагандистської стрічки повідомив колишній депутат Держдуми РФ Ігор Костюкевич, який професійно займається організацією пропаганди на Херсонщині з початку окупації Херсона у 2022 році, а згодом — і на тимчасово окупованому лівобережжі області (заради пропагандистської діяльності він і полишив роботу в Держдумі). Крім того, Костюкевич, ще перебуваючи в статусі депутата вищого законодавчого органу РФ, з перших днів повномасштабного вторгнення та окупації Херсона займався мародерством у Херсонській області. 

«Одна з останніх пропагандистських стратегій, які реалізовував Костюкевич, — це кінотеатри та кіноклуби на окупованій Херсонщині. Разом із колишнім директором КП “Кіновідеопрокат” у Херсоні Євгеном Максимовим вони показують дітям і дорослим відверту пропаганду», — пише «Кавун.City».

Журналісти наводять приклад спільної «кінодіяльності» окупантів та колаборантів: «У березні 2024 року “привезли кіно” (це стандартна фраза росіян) для молоді у Каланчаку. Пропагандистська стрічка Ігоря Копилова “Небо” розповідає про російських льотчиків, які воювали в Сирії. Фільм представила путінська партія “Єдина Росія”, а координатором партійного проєкту “Культура малой родины” на Херсонщині і став Максимов — він і презентував пропагандистські фільми. До слова, у Херсоні Максимов не був таким активним і не презентував стрічок — в окупації він став однією з ключових дійових осіб російської пропаганди». Повідомляється також, що показ стрічки «Небо»  було організовано в актовому залі школи на обладнанні, яке було придбано ще до початку повномасштабної війни коштом українських бюджетів — державного та місцевих.

Тепер Костюкевич займається пошуками охочих зніматись у черговій «документальній»  пропагандистській стрічці про Каховську ГЕС. «Творча група», за словами журналістів, шукає людей, так чи інакше пов'язаних із гідроелектростанцією. 

Читайте також: 

«Кавун.City» зазначає, що в середовищі української молоді на тимчасово окупованих частинах Херсонщини просувають радянські наративи: їм, окрім  суто російських, також показують радянські фільми.

Нещодавно ми повідомляли, що росіяни виклали в ютубі минулорічний пропагандистський «документальний фільм» про те, як «Україна знищувала міста Донбасу», під новою назвою — «20 дней в Мариуполе — 2023. Режиссёрская версия». Кремлівські пропагандисти використали назву фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», керуючись нагальною потребою знизити підвищену увагу до оскароносної української стрічки і таким чином вчергове спробувати заперечити нелюдські злочини росіян, які вони вчинили в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення і про які всьому світові засвідчує фільм українських журналістів.

Фото: волонтер доставляє гуманітарну допомогу жителям Херсона після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС 6 червня 2023 року / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1179
Читайте також
21.01.2024 12:00
Олена Мельникова-Курганова
для «Детектора медіа»
1 687
03.07.2023 09:31
Тетяна Кухоцька, для «Української правди»
1 064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду