Невдовзі вийде нова книжка журналіста Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна»

Невдовзі вийде нова книжка журналіста Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна»

25 Квітня 2024
935
25 Квітня 2024
19:25

Невдовзі вийде нова книжка журналіста Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна»

935
Згодом книга буде перекладена англійською та німецькою і, ймовірно, буде видана у Великій Британії та Німеччині.
Невдовзі вийде нова книжка журналіста Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна»
Невдовзі вийде нова книжка журналіста Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна»

Наприкінці травня у Видавництві Старого Лева вийде нова книга українського журналіста Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна». Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці і підтвердив у коментарі «Детектору медіа».

В книзі, над якою Руденко працював останній рік, описані дії та вчинки російського дитактора по відношенню до України, а також усієї Росії, яка готувалася до війни з нашою країною з 1991 року. 

«Йдеться в ній і про те, хто, як і з яких мотивів здавав Україну зсередини країни на політичному, економічному та гуманітарному напрямках. Це непростий набір причин, які призвели до російсько-української війни», — пояснив автор.

Частина подій, описаних в «Анатомії ненависті», — відносяться до тих, свідком яких Сергій Руденко був сам, розповів він у коментарі «Детектору медіа». Наприклад, приліт до Донецька у жовтні 2003 року тодішнього кандидата в президенти Віктора Ющенка та протистояння між силовиками та учасниками Революція Гідності під Верховною Радою 18 лютого 2014 року. 

Сергій Руденко

Про інші події та процеси, що передували широкомасштабному вторгненню Росії в Україні, Руденку розповіли ті, хто знає їхнє закулісся — український дипломат, міністр закордонних справ України 2007-2009 років Володимир Огризко, колишній заступник міністра закордонних справ України, посол України в Білорусі та екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, політолог і публіцист Андрій Піонтковський. Вони та інші спікери дали автору інтерв’ю за різними темами.

Обкладинку книжки намалював цьогорічний лауреат Шевченківської премії Андрій Єрмоленко, чим Сергій Руденко, за його словами, надзвичайно втішений. Blurb — анотацію, розміщену на  обкладинці позаду книги, написав всесвітньо відомий історик Сергій Плохій

«Це для мене — висока честь», — сказав нам Сергій, додавши, що книга згодом може вийти також у Великій Британії та Німеччині. Зараз його літагент веде перемовини з видавцями у цих країнах.

Нагадаємо, на початку серпня 2023 року в харківському видавництві «Фабула» вийшла книга Сергія Руденка «Бій за Київ», яка розповідає про оборону столиці після початку повномасштабного вторгнення РФ. Автор детально розповідав про неї в інтерв’ю «Детектору медіа». 

Сергій Руденко — ведучий телеканалу «Еспресо», автор книжок про оточення Ющенка, Януковича, Тимошенко. 2021 року в Україні вийшла його книга «Зеленський без гриму». У 2022 році вона була перекладена у 25 країнах світу. Видана у Німеччині книга ввійшла у список бестселерів журналу Spiegel.

Фото: фейсбук Сергія Руденка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
935
Читайте також
11.02.2024 10:00
Ігор Кручик
для «Детектора медіа»
1 144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду