У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа ,- Карандєєв

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа ,- Карандєєв

4 Травня 2024
601
4 Травня 2024
19:32

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа ,- Карандєєв

601
За інформацією тимчасово виконуючого обов`язки міністра культури та інформаційної політики, зараз ведуться переговори щодо якнайшвидшого повернення українських медійників.
У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа ,- Карандєєв
У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа ,- Карандєєв

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа. Наразі ведуться переговори про їхнє якнайшвидше повернення. Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив під час поїздки до Запорізької області, передає  пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики. 

Під час поїздки Карандєєв зустрівся з представниками місцевих медіа. Темою зустрічі була підтримка регіональних ЗМІ та повернення полонених медійників. 

Карандєєв поінформував, що за даними МКіП, у полоні перебувають 32 українських медійники. Він підкреслив, що зараз ведуться переговори щодо їхнього якнайшвидшого повернення. 

Карандєєв також зазначив, що МКіП вже готує бюджетну декларацію на наступний рік, де буде "серйозний акцент на фінансовій підтримці регіональних медіа, зокрема, друкованих". 

"Відродження України починається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну і докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства", - зауважив т.в.о. міністра.

Крім того, т. в. о. міністра прокоментував питання діяльності каналів Телеграм та ТікТок. За його словами, наразі нараховано близько 350 ворожих Телеграм-каналів, при цьому вже кілька десятків із них заблоковані. 

Раніше ми повідомляли, що за інформацією голови правління Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, у російському ув’язненні перебувають щонайменше 18 українських журналістів.

Станом на січень 2024 року Європейська федерація журналістів (EFJ) внесла до міжнародного списку ув’язнених медійників 17 незаконно заарештованих на тимчасово окупованих територіях українських журналістів, більшість із яких — кримчани.

За даними голови Комітетуу Верховної Ради з питань свободи слова Ярослава Юрчишина (також станои на січень 2024-го) у російському полоніі перебувало понад 25 українських журналістів

У жовтні 2023-го Кримська правозахисна група повідомляла про щонайменше 15 журналістів, яких росіяни незаконно утримують в окупованому Криму

Фото: gettyimages

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду