На ютубі заблоковано канали «Вишка» і «Да это так» Макса Назарова, — ЦПД

На ютубі заблоковано канали «Вишка» і «Да это так» Макса Назарова, — ЦПД

24 Квітня 2024
4501
24 Квітня 2024
21:20

На ютубі заблоковано канали «Вишка» і «Да это так» Макса Назарова, — ЦПД

4501
Наразі обидва канали недоступні за пошуком у ютубі на території України.
На ютубі заблоковано канали «Вишка» і «Да это так» Макса Назарова, — ЦПД
На ютубі заблоковано канали «Вишка» і «Да это так» Макса Назарова, — ЦПД

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так» заблоковані на території України. Про це повідомив Центр протидії дезінформації РНБО. 

«Пропагандистський YouTube-канал “Вишка” заблоковано. Дякуємо всім, хто долучився до цієї роботи. Окрім “Вишки” також заблокований пропагандистський YouTube-канал “Да это так”. Ми раніше розповідали, що на цьому каналі працює Макс Назаров. Вітаємо з блокуванням», ідеться в повідомленні ЦПД.

«Блокуванням каналів саме займався ЦПД РНБО»,  повідомив очільник Центру Андрій Коваленко у своєму каналі. 

В інших країнах канали доступні. Старі відео «Вышки» і «Да это так» також знаходяться за пошуком у ютубі на території України. 

Макс Назаров у коментарі «Детектору медіа» сказав, що, на його думку, канал заблокований місцевими провайдерами, а не платформою YouTube: 

«Якщо змінити країну налаштування в ютубі, в Україні можна зайти, наприклад, на канал Анатолія Шарія. А на мій канал — ні. Ми спробували розібратися, як це технічно працює, і зрозуміли, що блокування працює не на рівні ютубу, а рівні українських провайдерів інтернету, так само, як було із сайтами за рішенням РНБО. Я не знаю, на підставі яких правових рішень відбулося блокування. Ми будемо розбиратися, спілкуватися з юристами. Технічно зайти на канал не можна, але відео доступні. З vpn він теж працює. Якби заблокував ютуб, то з vpn так само не можна було б дивитися відео. Очевидно, заблокували саме посилання на головний канал, а оскільки у кожного відео окреме посилання, на них можна зайти. Я не знаю, як ми будемо працювати далі і що я робитиму далі. Будемо розбиратися. На жаль, у ЦПД не пояснили, на яких підставах вони це роблять», — сказав Назаров. 

Керівник ЦПД Андрій Коваленко в коментарі «Детектору медіа» повідомив, що блокування каналу на території України відбулося, в тому числі, у співпраці з адміністрацією YouTube

«Технічно ми робили це безпосередньо із українськими спецслужбами і йшли дуже різними шляхами. І з адміністрацією YouTube працювали, зокрема, по блокуванню цих каналів на території України. Відповідно, через vpn вони будуть працювати, так само, як і канал Діани Панченко, але ми зробили різні кроки для того, щоб він не працював на території України. Відео вікриваються, і з підміною локації вони будуть відкриватися. Щодо підстав блокування, ми зібрали наративну базу, яка просувається на цих каналах, необхідні підстави для того, щоб працювати з адміністрацією YouTube в тому числі», розповів Андрій Коваленко. 

Нагадаємо, що «Вышка» це колишній ютуб-канал телеканалу «Наш», який був перейменований та почав оновлюватися на початку січня 2024 року. Він має більше мільйона підписників. Ведучою каналу є Лана Шевчук, яка раніше працювала на каналах Віктора Медведчука та Євгена Мураєва. Ще одним ведучим каналу є також ексведучий заборонених каналів Василь Апасов. Детальніше по роботу ютуб-каналу «Вышка» читайте в матеріалі «Наш» чи не наш? Як з’явився канал «Вишка» та про що він розповідає глядачам»

Ютуб-канал «Да это так» був створений у 2018 році, його ведучими є Макс Назаров та Ярослава Маслова, які також раніше працювали на каналах Медведчука та Мураєва. Він має 187 тисяч підписників. Детальніше про роботу ютуб-каналу читайте в матеріалі «Непокаране зло повертається. Ютуб-ковчег Макса Назарова».

На обох заблокованих ютуб-каналах часто з'являються спікери, які раніше були постійними гостями заборонених каналів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4501
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
}{B0ЙД0RyБ
8 дн. тому
Зайшов на "да ето так" без впн і проблем з України. Блював. Перевіряйте інформацію, як пишете статті, будь ласка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду