«На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося». На каналі «Вишка» запустили токшоу з нардепами

«На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося». На каналі «Вишка» запустили токшоу з нардепами

17 Квітня 2024
836
17 Квітня 2024
18:00

«На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося». На каналі «Вишка» запустили токшоу з нардепами

836
У токшоу «Гра на виживання» присутні народні депутати від «Слуги народу», «Батьківщини» та «ПЗЖМ».
«На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося». На каналі «Вишка» запустили токшоу з нардепами
«На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося». На каналі «Вишка» запустили токшоу з нардепами

На ютуб-каналі «Вишка», який є перейменованим каналом «Наш», під час токшоу «Гра на виживання» ведуча пошкодувала, що в програмі не відбулася бійка між депутатами. На це звернув увагу журналіст і блогер Богдан Амосов

«На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося, але ми будемо працювати в наших наступних токшоу», — сказала наприкінці одного з випусків «Гри на виживання» його ведуча Лана Шевчук, яка багато років працювала на каналах Мураєва та Медведчука. 

«Токшоу "Гра на виживання" на каналі "Вышка" із пропагандистами каналу "Наш". На нього рясно ходить певна кількість чинних нардепів. Кучеренко, Скороход, Камельчук, Скорик... Власне, всі ті, хто і раніше ходили на канал Мураєва. І ось в цій прекрасній передачі за назвою "Гра на виживання" (росіяни нас вбивають, але у мураїстів, звісно, це гра) ведуча каже: "На жаль, драки між депутатами сьогодні не відбулося, але ми будемо працювати в наших наступних токшоу". Цікаво, правда? Темою передачі були мобілізація і вибори, де ведуча намагалась під шумок протягнути російську методичку, постійно повторюючи: "Ми маємо людям роз'яснити, а то ж все роз'яснить російська пропаганда". І народні депутати туди ходять. І вся стара камарилья із Піскунами-Карасьовими — теж там. Вони продовжують штовхати ті ж наративи про "Захід нас кинув", "давайте переговори" і "зовнішнє управління". Просто все це в лайтовій формі без криків і різких слів», — ідеться в дописі Амосова. 

Перший випуск шоу «Гра на виживання» на каналі «Вишка» вийшов 13 березня. У випуску, в якому Шевчук пообіцяла глядачам «працювати», щоб бійка все ж таки відбулася, гостями були народний депутат від фракції «Слуга народу» Юрій Камельчук, народний депутат від міжфракційного об’єднання «Розумна Політика» Роман Бабій, народна депутатка від «За майбутнє» Анна Скороход та народний депутат України Микола Скорик, представник платформи «За життя та мир», заснованої депутатами від «ОПЗЖ». 

Програма була присвячена здебільшого питанню «легітимності» чи «нелегітимності» президента Зеленського, а також тому, коли буде скасований воєнний стан. Шевчук наполягала на «суб’єктності» парламенту, який може й не голосувати за подовження воєнного стану. Коли всі гості однозначно заявили, що в Україні немає жодної можливості проводити вибори, поки триває війна, Лана Шевчук закинула: «А якщо війна триватиме ще 10 років, то так буде і 10 років?» 

Ще однією темою випуску була мобілізація і відповідний на той момент ще законопроєкт (випуск датований 3 квітня). «Ми постійно говоримо про законопроєкт про мобілізацію. Але коли, вибачте, з усією повагою, чуємо висловлювання деяких військових про те, як мотивувати тих, хто не хоче йти воювати або хто не хоче брати зброю до рук, і вони кажуть: “Будемо стріляти над головою — така в нас буде мотивація. Разговор короткий”. Розумієте, це з усією повагою до наших військових… Але ми маємо говорити, давати контраргументи цій російській пропаганді, пояснювати новобранцям, що буде у вас зброя, вас одягнуть, вас навчать».

Окрім того, Лана Шевчук також у програмі намагалася дізнатися в гостей, чи треба ув’язнити попереднього президента Петра Порошенка за нібито неправомірні домовленості з Росією та «процвітання імперії Медведчука», у якій вона працювала ведучою на нині забороненому каналі NewsOne. 

Токшоу вже має п’ять випусків. Його відвідували депутати з різних політсил, окрім «Голосу» та «Європейської солідарності». Зокрема, в ефірах були присутні Вікторія Гриб (позафракційна народна депутатка), Михайло Папієв («ПЗЖМ»), Григорій Мамка («ПЗЖМ»), Сергій Євтушок («Батьківщина»), Сергій Демченко («Слуга народу»), Сергій Соболєв («Батьківщина»), Юрій Павленко («ПЗЖМ»), Олексій Мовчан («Слуга народу»), Олексій Кучеренко («Батьківщина»).

Нагадаємо, що ютуб-канал «Вишка» з'явився на початку 2024 року замість ютуб-каналу «Наш». Основна ведуча проєкту  Лана Шевчук, також  на каналі працює Василь Апасов. Серед частих гостей каналу   Вадим Карасьов, Руслан Бортник, Святослав Піскун, Андрій Єрмолаєв, Дмитро Корнейчук, Руслан Співак, Дмитро Співак та інші постійні спікери вже заборонених каналів Медведчука. Спікери в ефірі часто просувають наративи проросійської та російської пропаганди. 

В березні 2024 року керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко повідомив, що Центр веде перемовини з адміністрацією платформи «Ютуб» про блокування проросійських ресурсів, як-от «Вышка», «Да, это так», Apasov, «Дикий Live», «Шелест Акценты» та інших. 

Детальніше про те, як працює канал «Вишка», які теми просуває та яких гостей запрошує, читайте в матеріалі «Детектора медіа» «“Наш” чи не наш? Як з’явився канал “Вишка” та про що він розповідає глядачам».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду