Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»

Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»

15 Липня 2022
3780

Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»

3780
Ведучий пообіцяв надати доступ до файлів, якщо спецслужбі знадобиться.
Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»
Макса Назарова викликали до СБУ — цікавились долею контенту каналу «Наш»

Відеоблогера та колишнього ведучого каналу «Наш» Макса Назарова допитали у Службі безпеки України. Предметом розмови була доля контенту телеканалу «Наш» на ютуб-каналі, який Назаров тепер використовує для свого відеоблогу «Да, это так».

Про це Макс Назаров розповів «Детектору медіа».

«Причина дуже проста — СБУ питало, що відбувається зараз із каналом-мільйонником, на якому я, Ярослава Маслова і частина колишньої команди каналу “Наш” викладаємо власний контент. Службу  цікавило, куди подівся контент каналу “Наш”, що з ним сталося, хто зараз керує цим ютуб-каналом, чи маємо ми стосунок до каналу “Наш та його бенефіціарів», — розповів ведучий. Шоу «Да, это так» виходить на двох однойменних ютуб-каналах, один із яких новий і спеціально створений для проєкту, а інший — колишній ютуб-канал «Наш», який має 1,18 мільйона підписників.

За його словами, в розмові згадували матеріал Ярослава Зубченка «Тамада російської пропаганди», яку, за словами Макса Назарова, інші ресурси використовують «із незаконною позначкою “зрадник”». «Існує презумпція невинуватості — ніхто не може назвати мене ні сепаратистом, ні колаборантом, ні зрадником, — сказав Назаров. — Слава Богу, що СБУ залишається на боці закону, а не на боці маніпуляцій». Він додав, що питання до нього в СБУ «мають не політичний, а виключно технічний характер, якщо можна так сказати, процесуальний».  

За словами ведучого, він пообіцяв СБУ, що якщо їй знадобиться контент із ютуб-каналу «Наш», то він його надасть: «ми не видаляли жодного файлу — контент просто не бачать інші користувачі, але він існує».

У розмові працівники спецслужби «не питали нічого такого, чого не зафіксовано Нацрадою  в позовах до суду щодо позбавлення ліцензії». Макс Назаров каже, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення користується для аргументації позову в суді відео з ютуб-каналу, яке було видалене. На запитання, у якій саме справі його викликали, він не став відповідати: «Я не можу про це говорити».

Нагадаємо, власник каналу «Наш» Євгеній Мураєв після початку повномасштабного російського вторгнення фактично закликав до капітуляції України. «Детектор медіа» включив Мураєва до «Дошки ганьби» — переліку медійних персон, які підтримали російську агресію. Його останні дописи в соціальних мережах датовані 25 лютого. Де зараз Мураєв і чим займається, невідомо. У травні Макс Назаров казав «Детектору медіа», що каналу «Наш» більше фізично і юридично не існує.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3780
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду