Медіарух закликав замінити Наталію Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія»

Медіарух закликав замінити Наталію Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія»

16 Квітня 2024
12154
16 Квітня 2024
18:44

Медіарух закликав замінити Наталію Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія»

12154
Відповідну заяву медійники адресували Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському, міністру оборони Рустему Умєрову та начальнику Генштабу ЗСУ Анатолію Баргилевичу.
Медіарух закликав замінити Наталію Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія»
Медіарух закликав замінити Наталію Гуменюк та переглянути правила роботи пресцентрів ОК «Південь» та ОУВ «Таврія»

Український Медіарух звинуватив керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталю Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Росії в зоні її відповідальності. Підписанти заяви вимагають від військового керівництва замінити її «на більш компетентну особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями».

Відповідну заяву медійники адресували Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському, міністру оборони України Рустему Умєрову та начальнику Генштабу ЗСУ Анатолію Баргилевичу.

«Впевнені, що особа, яка керує комунікаціями ОСУВ під час війни, повинна вміти адекватно та професійно взаємодіяти з медіа, розуміти надзвичайну важливість висвітлення подій із фронту, необхідність документування та привернення уваги до злочинів росіян, і в жодному разі не ставити невиправдані обмеження, які перешкоджають роботі журналістів», — ідеться в документі.

Медійники також вимагають забезпечити доступ журналістів до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, де відбуваються ключові події, з урахуванням вимог Наказу №73 Головнокомандувача ЗСУ, а також провести ревізію чинних правил роботи пресцентрів ОК «Південь» та об’єднаного новоствореного ОУВ «Таврія».

«Важливо переглянути існуючі правила та процедури роботи пресслужб військових формувань, щоб уникнути випадків надмірного і невиправданого контролю та обмежень, які перешкоджають висвітленню і документуванню надзвичайно важливих для України подій», — вважає Медіарух.

Медійники також додають, що особи на ключових комунікаційних посадах повинні мати належні навички та репутацію для виконання своїх обов'язків згідно з вимогами часу, особливо у воєнний період.

Заява відкрита  до підписання, підписи можна додати за посиланням.

Читайте також: 

Зазначимо, Медіарух ― спільнота, що об’єднала журналістів провідних українських медіа, журналістів-розслідувачів та експертів медійних громадських організацій. Медіарух було започатковано 5 лютого 2019 року. Першими підписантами меморандуму Медіаруху стали Перший канал Суспільного, «Українське радіо», «Громадське радіо», ІА «Укрінформ», ІА «Інтерфакс-Україна», «Ліга.net», «Дзеркало тижня. Україна», НВ, «Цензор.нет», 5 канал, «Український тиждень», Opinion, низка регіональних медіа, громадські організації Незалежна медійна рада, «Детектор медіа», Інститут масової інформації, «Інтерньюз Україна», Центр демократії та верховенства права, Фундація «Суспільність», Національна асоціація медіа, Донецький інститут інформації, Інститут демократії імені Пилипа Орлика, Центр прав людини Zmina. Згодом приєдналися інші організації та окремі журналісти ― загалом понад 70 учасників.

16 листопада 2021 року представники провідних медіа закликали журналістів об'єднуватися у професійну спільноту «Медіарух» для протистояння політичному та комерційному тиску на свободу слова. Ініціаторами заяви виступили 29 журналістів та експертів, їхні імена доступні за посиланням

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12154
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Військовий
12 дн. тому
Категорично проти Вам, медійникам, залишилося тільки висвітлювати координати наших підрозділів і підприємств, які щось виробляють для військових. Хоча для професійних аналітиків з сучасними технічними та інтернет можливостями і ваших репортажів для ворога достатньо. Одним слово, перестаньте заробляти на війні. Хочете документувати ідіть у відповідні структури
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду