На Луганщині ліквідовано російського пресофіцера

На Луганщині ліквідовано російського пресофіцера

10 Квітня 2024
2100
10 Квітня 2024
23:03

На Луганщині ліквідовано російського пресофіцера

2100
Пропагандист привіз знімальну групу в район Серебрянського лісу, де розташувалися російські танкісти.
На Луганщині ліквідовано російського пресофіцера
На Луганщині ліквідовано російського пресофіцера

На Луганщині в районі Кремінної загинув майор збройних сил РФ, офіцер пресцентру угруповання військ «Захід» Євгеній Половодов. Про це повідомив російський пропагандист Олександр Коц, передає «Фокус».

«Сьогодні під час обстрілу, під який потрапила група "Вісті Луганськ", був смертельно поранений наш товариш, майор пресцентру угруповання військ "Захід" Женя Половодов. Разом ми зняли не один репортаж у Харківській області, працюючи у найгарячіших точках під Ізюмом», — написав Коц.

З посиланням на повідомлення російського видання «Вести» «Фокус» пише, що Половодов перебував у районі Серебрянського лісництва, де розташувалися російські танкісти, коли його та групу інших пропагандистів нібито атакував український дрон. Половодов отримав смертельне поранення. Йому було 33 роки.

«На оприлюднених російськими журналістами кадрах чути, як позиції росіян обстрілює українська артилерія.

Зазначається, що під час обстрілу також поранення отримав оператор пропагандистського телеканалу», — йдеться в публікації «Фокуса».

Нагадаємо, що сьогодні, 10 квітня, У луганській філії російської ВГТРК, яку окупанти створили на захопленій частині Луганської області, повідомили, що їхні пропагандисти потрапили під обстріл поблизу Кремінної.

У жовтні 2023 року декілька російських пропагандистів отримали поранення під час пожежі, що сталася на нафтобазі в Будьонівському районі тимчасово окупованого Донецька. А в листопаді 2023 року на окупованій території Запорізької області загинув російський пропагандист Борис Максудов.

Зазначимо, що російські ЗМІ щоразу представляють своїх «журналістів» як жертв обстрілів ЗСУ. При цьому не уточнюючи, що будь-які обстріли українські військові здійснюють для захисту своєї держави у війні, яку розв’язала РФ проти суверенної України. Так, у липні 2023 року рупори Кремля повідомили, що на тимчасово окупованій частині Запоріжжя загинув пропагандист російського видання «РИА Новости» Ростислав Журавльов. За словами росіян, Журавльова нібито вбив осколок касетного боєприпасу. Згодом ЮНЕСКО та Міжнародна федерація журналістів  назвали Журавльова 14-м журналістом, що загинув з початку війни в Україні», і закликали невідкладно розслідувати його загибель. Українські журналісти і медійні організації — учасники «Медіаруху» у відповідь  закликали міжнародні організації не плутати журналістів з пропагандистами — активними учасниками російської агресії проти України.

Фото з сайту «Фокуса»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2100
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду