Кремлівські пропагандисти отримали поранення в тимчасово окупованому Донецьку, — росЗМІ

Кремлівські пропагандисти отримали поранення в тимчасово окупованому Донецьку, — росЗМІ

31 Жовтня 2023
2303
31 Жовтня 2023
21:16

Кремлівські пропагандисти отримали поранення в тимчасово окупованому Донецьку, — росЗМІ

2303
«Трагедія» з пропагандистами сталася внаслідок пожежі на території нафтобази, де зберігалося пальне окупантів.
Кремлівські пропагандисти отримали поранення в тимчасово окупованому Донецьку, — росЗМІ
Кремлівські пропагандисти отримали поранення в тимчасово окупованому Донецьку, — росЗМІ

Декілька російських пропагандистів отримали поранення під час пожежі, що сталася на нафтобазі в Будьонівському районі тимчасово окупованого Донецька. Про це повідомили українські ЗМІ з посиланням на прокремлівські медіа. 

«Вільне радіо» поінформувало, що внаслідок вибуху стало «відомо про одного загиблого та п’ятьох поранених. Троє з них — знімальна група російських “Известий”. Відомо ім’я одного з  “журналістів”  — Євгєній Биковський». 

«Ліга» повідомила, що окрім  «журналістів» «Известий» було поранено «кореспондентів» пропагандистського агентства ТАСС: «Близько 18:40 місцеві та проросійські ресурси почали поширювати фото та відео з Будьонівського району Донецька: на залізничній станції Мушкетове сталася масштабна пожежа, спалахнули склади з паливно-мастильними матеріалами окупантів. Згодом топпропагандистські агенції ворога ТАСС та “Известия” заявили про те, що внаслідок інциденту було поранено їхні знімальні групи, також постраждали “кореспонденти” та співробітники МНС. За їхніми словами, всі вони зараз у лікарнях».

Скриншоти з сайту Liga.net.

При цьому ТАСС заявило, що російські «медійники» постраждали начебто унаслідок «обстрілів з боку ЗСУ».

Українське «Вільне радіо» зазначає: «ЗМІ окупантів пишуть про обстріл з боку ЗСУ, українські військові ситуацію не коментують».

Зазначимо, що російські ЗМІ вже вкотре представляють своїх «журналістів» як жертв обстрілів ЗСУ. При цьому не уточнюючи, що будь-які обстріли українські військові здійснюють для захисту своєї держави у війні, яку розв’язала РФ проти суверенної України. Так, у липні рупори Кремля повідомили, що на тимчасово окупованій частині Запоріжжя загинув пропагандист російського видання «РИА Новости» Ростислав Журавльов. За словами росіян, Журавльова нібито вбив осколок касетного боєприпасу.

Згодом ЮНЕСКО та Міжнародна федерація журналістів  назвали Журавльова 14-м журналістом, що загинув з початку війни в Україні», і закликали невідкладно розслідувати його загибель. Українські журналісти і медійні організації, учасники «Медіаруху», у відповідь  закликали міжнародні організації не плутати журналістів з пропагандистами — активними учасниками російської агресії проти України.

Фото: пожежа на нафтобазі в т. о. Донецьку / скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2303
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду