«Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи на Болонському фестивалі

«Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи на Болонському фестивалі

7 Березня 2023
1147
7 Березня 2023
15:03

«Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи на Болонському фестивалі

1147
ВСЛ — про приз Болонського фестивалю: «Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років».
«Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи на Болонському фестивалі
«Видавництво Старого Лева» визнали найкращим дитячим видавництвом Європи на Болонському фестивалі

Українське «Видавництво Старого Лева» отримало премію Болонського ярмарку дитячої книжки як найкраще дитяче видавництво 2023 року у Європі. Про це повідомляється на офіційному сайті події.

Відзнаку Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year заснував Болонський ярмарок дитячої книжки спільно з Італійською та Міжнародною асоціаціями видавців. Вона вважається однією з найпрестижніших нагород у сфері книговидання.

Премію присуджують самі видавці, яких просять номінувати тих колег, які вирізняються своєю креативністю, іноваційністю та якістю редакційного вибору.

Переможці розподіляються за географічним принципом. У 2023 році ними стали:

  • Європа: Видавництво Старого Лева (Україна)
  • Африка: Trinta zero Nove (Мозамбік)
  • Азія: Wonder House Books (Індія)
  • Карибський басейн, Центральна та Південна Америка: Editorial Amanuta (Чилі)
  • Північна Америка: La courte échelle (Канада)
  • Океанія: Magabala Books (Австралія)

«Видавництво Старого Лева» на сайті премії описали як «українське видавництво, яке випускає книги для всієї родини. Кожен читач, від найменшого до великого, знайде серед їхніх книжок щось до душі та для задоволення: книжки з картинками, вірші для дітей, оповідання для дітей шкільного віку, серії для підлітків, нонфікшн для різного віку, а також атласи і багато іншого».

«Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав. Ми щасливі, що цього року нам вдалося не лише представити Україну на події світового рівня, зустрітися з колегами-видавцями з інших країн, але й здобути таку важливу перемогу для нас та нашої країни!», — прокоментували перемогу у ВСЛ.

«Важко говорити без сліз. Ми щиро вдячні всім, хто голосував та підтримував українське "Видавництво Старого Лева". Дякую всім за цю неймовірну підтримку, яку відчуваємо постійно. Зараз для нас це особливо важливо. Я хочу присвятити цю перемогу Україні і нашому мужньому народу. З вірою в перемогу України над російським агресором!»,розповіла у коментарі «Читомо» співзасновниця видавництва та його головна редакторка Мар‘яна Савка.

«Видавництво Старого Лева» заснували в 2001 році у Львові поетка і письменниця Мар’яна Савка та гітарист гурту «Мертвий півень» Юрій Чопик. Видавництво створює книги для всієї родини: картонки, казки, віршики для малят, повісті для школярів, підліткову серію, нон-фікшн для різного віку, вишукану поезію, цікаві романи, неймовірної краси атласи та альбоми, розмальовки-антистрес.

З 2012 року «Видавництво Старого Лева» бере участь у міжнародних виставках, а в 2014-му вперше стало учасником Болонського фестивалю. Книги ВСЛ, ілюстровані творчою майстернею «Аґрафка», здобували відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї (2014 та 2015), премію Bologna Ragazzi Award 2018 та інші престижні нагороди.

Цього року «Видавництво Старого Лева» вже випустило нову книжку журналіста та письменника Станіслава Асєєва «Шелест бамбукового гаю», а також презентувало друковану антологію «Війна 2022: щоденники, есеї, поезія».

Фото: ВСЛ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1147
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду