Росія позбавляється кореспондентів іноземних видань

Росія позбавляється кореспондентів іноземних видань

18 Серпня 2023
1111
18 Серпня 2023
09:37

Росія позбавляється кореспондентів іноземних видань

1111
Москва не продовжила дозвіл на роботу вже кільком іноземним журналістам.
Росія позбавляється кореспондентів іноземних видань
Росія позбавляється кореспондентів іноземних видань

Міністерство закордонних справ Росії не продовжило візу кореспондентці Politico Єві Хартог та дало їй шість днів на те, щоб покинути країну. Хартог, яка працювала в Москві 10 років, повідомили, що таке рішення ухвалили «відповідні органи», не надавши ніякої додаткової інформації. Про це написали в самому Politico.

За словами головного редактора Politico Europe Джаміля Андерліні, Єва Хартог успішно вилетіла з Москви після того, як російська влада відмовила їй у продовженні візи та передачі її акредитації для преси Politico. «Ми надзвичайно розчаровані цими діями, але вони не применшують непохитної відданості Politico висвітлювати російський уряд та його війну в Україні. Ми сподіваємося, що Єва та Politico найближчим часом повернуться до Москви, щоб продовжити наше фактичне та незаангажоване висвітлення російської політики», — зробив заяву Андерліні.

Також із Росії вислали кореспондентку шведського видання Dagens Nyheter і фінської газети Hufvudstadsbladet Анну-Лену Лорен. Після 16 років перебування в країні акредитація Лорен не була продовжена і, за її словами, вона знала, що це станеться. 

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну іноземні журналісти зобов'язані подавати документи на отримання візи та пресакредитації що три місяці. Раніше це робили лише раз на рік.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що 30 березня 2023 року російська ФСБ затримала в Єкатеринбурзі журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Проти нього порушили кримінальну справу за шпигунство.

11 квітня Державний департамент США визнав журналіста WSJ Евана Гершковича «неправомірно затриманим». А в червні Московський міськсуд відхилив апеляцію щодо запобіжного заходу для обвинуваченого в шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича та залишив його в СІЗО до кінця серпня.

Фото: Politico

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1111
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду