ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна

ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна

13 Березня 2024
1776
13 Березня 2024
11:44

ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна

1776
За допомогою інформаційної операції «Перун» Москва розраховує дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати підтримку країни західними партнерами.
ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна
ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна

Російські пропагандисти продовжують активну фазу інформаційної операції «Перун», яка спрямована проти України. Про це заявляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Операція спрямована на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу і створення умов для «вирішення завдань» так званої «СВО», йдеться у повідомленні ГУР.

Окрім цього, за даними української розвідки, проведення операції «Перун» відбувається і на тимчасово окупованих територіях України та у більшості регіонів Росії. До участі в ній залучаються підрозділи Росгвардії та шпигуни ГРУ РФ.

Пропагандисти Кремля дають вказівки шпигунам здійснювати заходи:

  • з дискредитації українських та західних проукраїнських політиків, звинувативши їх у корупції та зраді інтересів України;
  • виправдовування агресії РФ та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для Кремля позицій;
  • поширення у медіапросторі дезінформації про нібито «нормалізацію життя» на окупованих Росією українських територіях за безпосередньої участі керівництва РФ;
  • формування в російському та європейському медіапросторі образу «українських нацистів» тощо.

«За методичкою, спецслужби Кремля мають розповідати про події в Україні у першій половині 2024 року, використовуючи як уже давно відомі, так і щойно вигадані фейкові наративи: про начебто планування державного перевороту в Києві, звинувачення України у початку бойових дій на Донбасі, масовому вбивстві проросійських активістів у Одесі», — пояснили українські розвідники.

В ГУР додали, що піком активізації пропагандистських заходів визначено 17 березня, коли в РФ пройдуть так звані вибори президента. Завершення операції «Перун» окупанти планують до 30 червня нинішнього року.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло про початок активної фази антиукраїнської інформаційної операції «Перун», до участі в якій росіяни мають намір залучити іноземних журналістів.

Читайте також:

Фото: ГУР / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду