Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини

Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини

18 Червня 2023
3416
18 Червня 2023
12:15

Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини

3416
Загалом 17 червня росіяни здійснили 21 обстріл громад прикордоння Сумської області.
Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини
Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини

У суботу, 17 червня, російські окупанти обстріляли прикордоння Сумської області та пошкодили телевежу в Білопільській громаді. Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації. 

«У Білопільській громаді були мінометні обстріли (17 вибухів) та обстріли з артилерії (7 вибухів). Внаслідок артобстрілу пошкоджено телевежу», — йдеться в повідомленні. 

Загалом протягом дня росіяни здійснили 21 обстріл громад прикордоння, а саме: Хотінської, Краснопільської, Білопільської, Миропільської, Шалигинської, Дружбівської, Есманської, Середино-Будської, Зноб-Новгородської та Великописарівської громад. Було зафіксовано 119 вибухів.

Нагадаємо, у березні 2023-го в Україні засудили до 12 років позбавлення волі пілота збройних сил РФ, який бомбардував цивільні об’єкти Харківщини, зокрема телевежу Харкова.

За даними слідства, 6 березня минулого року на російському бойовому літаку засуджений перетнув державний кордон України й бомбардував радіотелевізійну станцію в Харкові вісьмома авіаційними бомбами ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тони в тротиловому еквіваленті.

Унаслідок бомбардування металоконструкції телевежі були пошкоджені і її неможливо було безпечно експлуатувати. 

За підрахунком організації «Репортери без кордонів», лише за рік повномасштабної війни російські військові 16 разів обстрілювали українські телевежі. Майже половина нападів на телевізійні вежі була зафіксована в перші дні війни, на початку березня 2022 року, по всій території України.

Ілюстрація: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3416
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду