У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК

У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК

12 Березня 2024
494
12 Березня 2024
13:14

У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК

494
Фейкова сторінка намагається копіювати офіційний профіль Кременчуцького ТЦК, проте наразі критичних матеріалів на сторінці немає.
У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК
У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК

У мережі виявили фейкову фейсбук-сторінку Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив Полтавський обласний ТЦК та СП 12 березня.

Як поінформували в установі, адміністратори фейкової сторінки намагаються копіювати офіційну сторінку Кременчуцького ТЦК.

«Очевидно, після набрання достатньої аудиторії ця сторінка використовуватиметься для дискредитації Збройних Сил України, процесів мобілізації чи керівництва країни», — написали в Полтавському ТЦК.

Військові наголосили, що офіційні сторінки районних ТЦК на Полтавщині створені давно та вже мають кількатисячну аудиторію.

«Вчергове закликаємо дотримуватися інформаційної гігієни та не піддаватися на російські провокації», — заявили в ТЦК.

У коментарі ІМІ начальник служби зв'язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін повідомив, що станом на зараз критичних матеріалів на сторінці немає. 

«Реагуємо відповідно до обставин. Ситуація контрольована. Поки що надіслано лише скаргу у Facebook, оскільки злочину як такого не виявлено. Це разова ситуація у районному ТЦК», — сказав Істомін.

Нагадаємо, у грудні Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив про збільшення кількості фейкових телеграм-каналів, які маскуються під канали українських військових підрозділів. Експерти не рекомендують заходити в такі канали, оскільки ними може користуватися ворожа розвідка. 

У лютому, за повідомленням ЦПД, в соцмережах ширилась реклама анонімних фейкових сайтів, які нібито пов'язані з колишнім головкомом ЗСУ генералом Валерієм Залужним. 

Скриншот: фейсбук Полтавського обласного ТЦК та СП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
494
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду