У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно

У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно

19 Вересня 2023
1130
19 Вересня 2023
17:29

У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно

1130
Фейковий інстаграм-акаунт опублікував дописи про нібито набір акторів масовки для українських фільмів та серіалів від імені Державного агентства України з питань кіно.
У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно
У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно

Державне агентство України з питань кіно попередило, що в соціальних мережах з’явилася фейкова сторінка з логотипом агентства. Про це повідомила пресслужба Держкіно на офіційному сайті.

Фейковий інстаграм-акаунт опублікував дописи про нібито набір акторів масовки для українських фільмів та серіалів від імені Держкіно.

«У мережі “Інтернет” з’явилася сторінка, яка незаконно використовує офіційний логотип Державного агентства України з питань кіно і не є офіційною сторінкою Держкіно. Ця сторінка і вся інформація на ній — фейк!» — ідеться в повідомленні агентства.

Офіційне джерело інформації щодо роботи відомства — за посиланням.

Нагадаємо, у серпні у фейсбуці через рекламу поширювалася фейкова стаття журналістки з Чернігова Ірини Синельник, яка співпрацює з інформаційним агентством УНІАН. Зловмисники опублікували вигаданий матеріал на підробленій сторінці агентства. 

За словами медійниці, пропагандисти в матеріалі від її імені просували російські наративи про великі втрати української армії та необхідність домовлятися з Путіним.

Раніше в інтернеті з’явився фейковий сайт українського видання «РБК-Україна». На підробленому сайті пропагандисти опублікували фейкову статтю, в якій цитують вигаданий фейсбук-допис Головнокомандувача ЗСУ. Наприкінці стаття підводить до думки, начебто Україні потрібний Залужний, а не президент-зрадник.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду