detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
12.03.2024 13:14
У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК
У фейсбуці виявили фейкову сторінку Кременчуцького районного ТЦК
Фейкова сторінка намагається копіювати офіційний профіль Кременчуцького ТЦК, проте наразі критичних матеріалів на сторінці немає.

У мережі виявили фейкову фейсбук-сторінку Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив Полтавський обласний ТЦК та СП 12 березня.

Як поінформували в установі, адміністратори фейкової сторінки намагаються копіювати офіційну сторінку Кременчуцького ТЦК.

«Очевидно, після набрання достатньої аудиторії ця сторінка використовуватиметься для дискредитації Збройних Сил України, процесів мобілізації чи керівництва країни», — написали в Полтавському ТЦК.

Військові наголосили, що офіційні сторінки районних ТЦК на Полтавщині створені давно та вже мають кількатисячну аудиторію.

«Вчергове закликаємо дотримуватися інформаційної гігієни та не піддаватися на російські провокації», — заявили в ТЦК.

У коментарі ІМІ начальник служби зв'язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін повідомив, що станом на зараз критичних матеріалів на сторінці немає. 

«Реагуємо відповідно до обставин. Ситуація контрольована. Поки що надіслано лише скаргу у Facebook, оскільки злочину як такого не виявлено. Це разова ситуація у районному ТЦК», — сказав Істомін.

Нагадаємо, у грудні Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив про збільшення кількості фейкових телеграм-каналів, які маскуються під канали українських військових підрозділів. Експерти не рекомендують заходити в такі канали, оскільки ними може користуватися ворожа розвідка. 

У лютому, за повідомленням ЦПД, в соцмережах ширилась реклама анонімних фейкових сайтів, які нібито пов'язані з колишнім головкомом ЗСУ генералом Валерієм Залужним. 

Скриншот: фейсбук Полтавського обласного ТЦК та СП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY