Генсек НАТО розкритикував Папу Римського за «білий прапор» для України

Генсек НАТО розкритикував Папу Римського за «білий прапор» для України

11 Березня 2024
872
11 Березня 2024
16:41

Генсек НАТО розкритикував Папу Римського за «білий прапор» для України

872
Єнс Столтенберг сказав, що «капітуляція - це не мир». Коментар щодо «капітулянтських» заяв Папи генеральний секретар Альянсу дав відразу після церемонії офіційного вступу Швеції до НАТО.
Генсек НАТО розкритикував Папу Римського за «білий прапор» для України
Генсек НАТО розкритикував Папу Римського за «білий прапор» для України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на слова Папи Римського Франциска про те, що Україна начебто повинна мати відвагу, щоб на переговорах з Росією підняти «білий прапор».  

«Капітуляція — це не є мир. Президент Путін почав цю війну  і може закінчити її сьогодні. У України, з іншого боку, немає такої можливості», — заявив Столтенберг, відповідаючи на питання німецького телеканалу n-tv під час пресконференції в Брюсселі, присвяченої церемонії підняття прапора Швеції біля штаб-квартири НАТО.

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірність отримання Україною запрошення до Альянсу, генеральний секретар сказав: «Україна стане союзником НАТО. Питання не в тому, чи стане, а в тому, коли. Нині Україна як ніколи близько до того, щоб стати членом НАТО». Разом з тим генсек Північноатлантичного альянсу закликав союзників продовжити надавати Україні військову допомогу.

Нагадаємо, 9 березня Папа Римський Франциск в інтерв’ю швейцарському телеканалу RSI закликав Україну до переговорів з РФ та мати відвагу підняти «білий прапор».  

На ці слова гостро відреагували українські та європейські лідери. 

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 10 березня наголосив, що «російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці й українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором». «В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась», — сказав Зеленський, проте не згадав, що звертається саме до Папи Римського. 

Критика папської заяви пролунала також від голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Латвії Едгарса Рінкевичса, міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського; відреагував на слова понтифіка також уряд Японії. 



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
872
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Roman
47 дн. тому
скоріше над часовнею святого Павла піде чорній дим, ніж над УКРАЇНОЮ підніметься білий прапор
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду