Андрій Данилевич пішов з «Інтера» і запустив свій ютуб-канал

Андрій Данилевич пішов з «Інтера» і запустив свій ютуб-канал

11 Березня 2024
13093
11 Березня 2024
15:30

Андрій Данилевич пішов з «Інтера» і запустив свій ютуб-канал

13093
Телеведучий каже, що живе зараз на дві країни — Англію, де перебувають його дружина і троє дітей, та Україну, де залишились батьки.
Андрій Данилевич пішов з «Інтера» і запустив свій ютуб-канал
Андрій Данилевич пішов з «Інтера» і запустив свій ютуб-канал

Телеведучий Андрій Данилевич, який багато років вів на «Інтері» випуски новин, токшоу «Стосується кожного» та дитяче талант-шоу «Крутіше за всіх», попрощався з телеканалом. Про це він повідомив у фейсбуку і підтвердив у розмові з «Детектором медіа», уточнивши, що останнім днем його роботи на каналі було 31 січня 2024 року. 

«Дякую телеканалу “Інтер” за роки плідної співпраці. Дякую за можливість розвиватися і бути ведучим в різних програмах. Дякую всім своїм колегам, з якими мав щастя працювати разом всі ці роки», — написав Данилевич. 

Напередодні з власних джерел «Детектору медіа» стало відомо про те, що нове керівництво телеканалу начебто оголосило, що через нестачу ресурсів припиняє фінансувати роботу групи співробітників «Інтера», які, перебуваючи у Варшаві, брали участь у виробленні контенту для спільного телемарафону і російськомовного марафону іномовлення «FreeДом». За даними «ДМ», деякі співробітники з цієї групи вирішили не повертатись в Україну та не продовжувати співпрацю з «Інтером». Серед них наші джерела назвали, зокрема, головного редактора телеканалу «Інтер» Антона Нікітіна і телеведучого Андрія Данилевича.

Ми звернулися з проханням пояснити ситуацію до Нікітіна і Данилевича, а також до пресслужби телеканалу та голови правління «Інтера» Олександра Пилипця. Однак відповідь поки що отримали лише від Андрія.  

За словами телеведучого, він залишив Україну в перших числах березня 2022-го разом з родиною: дружиною і трьома дітьми, яким на той час було один, три і п’ять років. 

«Ми виїхали до Польщі, здається, в ніч з першого на друге березня 2022 року, подолавши неймовірно страшний, складний і довгий шлях з-під Києва. На той момент ми просто рятувалися і я не думав ані про “Інтер”, ані про “FreeДом”. Це вже згодом, коли на рівні Офісу президента з’явилася ідея організувати офіс “FreeДом” у Варшаві, мені почали дзвонити колеги і питати, де я і чи готовий взяти участь в цьому проєкті. Але і на той час як такої окремої групи “Інтера” там не було, а переважно були колеги з медіагрупи “Україна”, з якими ми, власне, і починали “FreeДом”. А вже потім підтягнулися мої колеги по “Інтеру”», — розповів Андрій Данилевич.

Причини розставання з «Інтером» він пояснив «Детектору медіа» так: «Нас покликали до Києва робити “FreeДом” зі студії “Інтера”. Я сказав, що готовий повертатися, якщо зможу робити ті проєкти, які робив на “Інтері” до війни, зокрема токшоу “Стосується кожного”. На жаль, нове керівництво каналу виявилося не зацікавленим у продовженні проєкту. Відповідно, я прийняв рішення розірвати свої стосунки з каналом, але вдячний “Інтеру” за роки успішної співпраці».

Відповідаючи на питання щодо місця нинішнього проживання телеведучого та його родини, Данилевич повідомив, що живе зараз на дві країни. Це Велика Британія, де давно мешкає брат його дружини (що дало сім’ї Данилевичів змогу зробити візи за сімейною схемою), і Україна, де залишаються його батьки.

«Я кілька разів їздив до України у сімейних справах, абсолютно легально, на законних підставах перетинаючи кордон як багатодітний батько. Дай Боже, ми зможемо приїхати всією родиною в Україну цього літа», — висловив сподівання Данилевич. 

Як в перші дні війни, так і зараз, за словами телеведучого, пріоритетом для нього є безпека дітей, яких він намагатиметься тримати подалі від війни, поки вона триває. 

«Це дуже непросто, особливо коли немає роботи. Власне, ці неймовірно складні щоденні задачі і наштовхнули мене на ідею проєкту "Люди", який я почав на своєму ютуб-каналі. Бо на прикладі своєї родини я знаю, як це надзвичайно важко — з дітьми бути не вдома. Гадаю, що голос наших сімей, які вимушено знаходяться за кордоном, має бути почутий», — розповів «ДМ» Данилевич.

Як повідомлялось, Андрій Данилевич прийшов на «Інтер» навесні 2007 року вести випуск новин о 17:20. До цього він працював ведучим на «1+1» і К1. З 10 серпня 2008 року Андрій став ведучим підсумкової програми «Подробиці тижня». Восени 2008 року він разом з Юлією Литвиненко почав вести спецвипуски «Свободи на “Інтері”».

Після того, як навесні 2009 року звільнилась тодішня генеральна продюсерка «Інтера» Ганна Безлюдна, Андрій Данилевич пішов з каналу і став працювати на каналі «Україна».  

А 19 січня 2014-го — в день, коли під час Революції гідності почалось протистояння на Грушевського, Андрій Данилевич знову з’явився в ефірі «Інтера» в ролі ведучого «Подробностей недели». Тоді він, закликаючи до миру, розповідав про те, що на Майдані б’ють невинних міліціонерів, готують теракти і намагаються розпалити громадянську війну, натомість беркут діє по-європейськи. 

З квітня 2022 року Андрій Данилевич почав вести також програму «Історії війни» на каналі НТН, що входить до групи «Інтер». У статті на «ДМ» «“Історії війни” з Андрієм Данилевичем: легкий післясмак “русского мира”» Гала Скляревська з цього приводу пише: «Хтось може згадати, як Данилевич роками закликав численну аудиторію шанувальників ходити “безсмертним полком”. В історичній пам’яті, звісно, нічого поганого немає, і шанувати жертви українського народу під час Другої світової теж потрібно, але робив це Данилевич в спосіб, суголосний з російською пропагандою — з тими самими безсмертними полками, гвоздиками та фразами на кшталт “ніхто не забутий, ніщо не забуте”. Він, звісно, засудив російську агресію наприкінці лютого 2022-го та звернувся з емоційним закликом до росіян, аби вони зупинили війну. Але ж складно забути за кілька днів свято “победобєсія” на “Інтері”, яке тривало багато років поспіль і до якого Данилевич долучався».

Нагадаємо, у листопаді 2023 року в складі наглядової ради та правління Приватного акціонерного товариства «Телеканал «Інтер», основного медійного активу Group DF Дмитра Фірташа, сталися зміни. Наглядову раду телеканалу «Інтер» залишили Ганна Безлюдна та Мирослава Караєва. Новими її членами стали Сергій Коннов та Сергій Созановський — засновники однієї з найстаріших на ринку однойменної юрфірми, — а також Ігор Ярина, котрий очолював юрфірму «ДФ Лекс» з Group DF.

Новим головою правління «Інтера» призначено Олександра Пилипця. Крім того, до складу правління ввійшли Олексій Романюта і Тарас Прозоровський, які працюють у керівництві «Інтера» щонайменше з 2013 року, а також Олександр Адонін.

Читайте також: 

Фото: фейсбук Андрія Данилевича

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13093
Читайте також
04.04.2024 13:10
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду