«Східний варіант» запустив серію подкастів про   історію міст сходу України

«Східний варіант» запустив серію подкастів про історію міст сходу України

14 Березня 2024
688
14 Березня 2024
17:56

«Східний варіант» запустив серію подкастів про історію міст сходу України

688
У першому випуску — про козацьку добу земель Донеччини, індустріалізацію міста, місцевих культурних діячів, створення хибного образу «донецьких» та розквіт Донецька в період підготовки до «Євро-2012».
«Східний варіант» запустив серію подкастів про   історію міст сходу України
«Східний варіант» запустив серію подкастів про   історію міст сходу України

Онлайн-видання «Східний варіант» запустило серію подкастів «Відновлюємо правду», у яких ідеться про справжню історію міст сходу України. Про це медіа повідомляє на своєму сайті.

«Журналіст та публіцист Сергій Стуканов разом із дослідниками, науковцями, громадськими діячами та активістами буде розповідати, як насправді розвивалися Донеччина та Луганщина, які важливі для національної свідомості події там відбувалися та як цю свідомість у нас намагалися відібрати», — йдеться у повідомленні.

На ютуб-каналі видання вже вийшли два випуски подкасту. Перший з них присвячений історії Донецька. У ньому поговорили про козацьку добу земель Донеччини, індустріалізацію міста, донецьких культурних діячів, створення хибного образу жителів Донецька та розквіт Донецька у період підготовки до «Євро-2012».

У другому випуску йдеться про історію Луганська. У подкасті розповіли про перші козацькі поселення, роль британців у розбудові міста, спротив ОУН в області та проукраїнський рух у Луганську під час Революції гідності.

Також до кожної серії подкасту на ютуб-каналі видання передбачена текстова адаптація, яку можна прочитати на сайті «Східного варіанту».

Подкаст уже зараз можна прослухати на Spotify, YouTube подкаст, Apple подкаст і SoundCloud.

Як писав «Детектор медіа» раніше, наприкінці 2023 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала чотири онлайн-медіа, серед яких був сайт «Східний варіант».

Також ми писали про те, що видання «Східний варіант» запустило щотижневий ютуб-проєкт «Незламні зі сходу». У кожному епізоді проєкту йдеться про те, як українці, які евакуювалися зі східних регіонів України, відновлюють свою підприємницьку діяльність.

А Інститут масової інформації, «Тексти» і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики ініціювали створення робочої групи для розробки рекомендацій щодо діяльності Youtube в Україні.

Ілюстрація: «Східний варіант»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
688
Читайте також
19.01.2024 14:19
Роман Мельник
«Детектор медіа»
723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду