Звільнення ексредакторки ZIK: Центр громадського здоров’я заявив, що оновить підхід до відбору комунікаційників

Звільнення ексредакторки ZIK: Центр громадського здоров’я заявив, що оновить підхід до відбору комунікаційників

5 Березня 2024
1421
5 Березня 2024
15:52

Звільнення ексредакторки ZIK: Центр громадського здоров’я заявив, що оновить підхід до відбору комунікаційників

1421
Центр оголосив відкритий конкурс на керівника відділу комунікацій та відкрив набір фахівців у цей відділ. ЦГЗ стверджує, що проводить внутрішню реорганізацію та перегляд чинних процедур, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому.
Звільнення ексредакторки ZIK: Центр громадського здоров’я заявив, що оновить підхід до відбору комунікаційників
Звільнення ексредакторки ZIK: Центр громадського здоров’я заявив, що оновить підхід до відбору комунікаційників

Центр громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я оголосив відкритий конкурс на посаду керівника відділу комунікацій і заявив, що оновить підхід до відбору кандидатів. Про це йдеться в офіційній заяві ЦГЗ.

Після скандалу з призначенням ексшефредакторки медведчуківського телеканалу ZIK Дар’ї Гордійко Центр оголосив відкритий конкурс на керівника відділу комунікацій та набір фахівців у цей відділ. Вакансії розміщено на офіційному сайті ЦГЗ. 

У Центрі повідомили, що п'ятеро працівників відділу комунікації, які виявили бажання припинити співпрацю з центром, уже звільнені за власним бажанням. Також залишила посаду керівниця відділу.

«Керівництво Центру наразі проводить внутрішню реорганізацію та перегляд діючих процедур, щоб уникнути в майбутньому ситуацій, які можуть нести загрози установі та країні», — додали в ЦГЗ.

Раніше Міністерство охорони здоров’я назвало ситуацію, що склалася з призначенням керівниці відділу комунікації, «неприпустимою».

«Центр громадського здоровʼя — це одна із державних установ, підпорядкованих МОЗ, яка провадить власну кадрову політику. Погодження, призначення чи звільнення керівників окремих підрозділів Центру є виключною компетенцією керівника Центру», — відповіла пресслужба МОЗ на запит «УП. Життя».

У міністерстві заявили, що доручили керівнику Центру перевірити обставини, які призвели до призначення Дар’ї Гордійко, а також «внести необхідні зміни до відповідних політик Центру».

Як повідомляв «ДМ», напередодні п’ятеро співробітників відділу комунікацій Центру громадського здоров’я заявили про звільнення після того, як керівницею відділу призначили колишню шефредакторку медведчуківського телеканалу ZIK Дар’ю Гордійко.

Після цього Дар’я Гордійко повідомила, що залишає посаду керівниці відділу комунікацій ЦГЗ.

Гордійко призначила на посаду 22 січня 2024 року вже колишня гендиректорка ЦГЗ Людмила Черненко, яка звільнилася в лютому. Як стверджує працівниця відділу Антоніна Доломанжи, деякий час Гордійко не розповідала про своє колишнє місце роботи. Крім цього, вона не мала досвіду в комунікаціях і не розуміла, що робить команда, каже Доломанжи.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Дар'ї Гордійко, однак вона поки що не відповіла на телефонні дзвінки та повідомлення. 

Нагадаємо, у червні 2019 року низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявила про рішення звільнитися після того, як новим власником каналу став соратник Віктора Медведчука — Тарас Козак.

Тоді ж новою шефредакторкою телеканалу стала колишня випускова редакторка NewsOne та ексшефредакторка токшоу на «Прямому» Дар'я Гордійко. За даними джерел «Детектора медіа», у перший день свого призначення Гордійко представила колективу, який залишився на каналі, так званий блекліст — список людей, яких не можна показувати в ефірі, хоча генпродюсерка ZIK Наталія Влащенко в коментарі «ДМ» це згодом заперечувала.

У липні тодішній випусковий редактор ZIK Ігор Кримов заявив, що шефредакторка Дар’я Гордійко перервала трансляцію в ефірі акції протесту проти Анатолія Шарія та Андрія Клюєва, яку він вів попри заборону керівництва каналу.

Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» — це санітарно-профілактичний заклад охорони здоров’я. Центр виконує функції головної установи МОЗ у галузі громадського здоров’я та протидії небезпечним, особливо небезпечним, інфекційним та неінфекційним захворюванням, біологічного захисту та безпеки, імунопрофілактики тощо, а також національного координатора Міжнародних медико-санітарних правил, координації реагування на надзвичайні ситуації в секторі громадського здоров’я.

Фото: Дар'я Гордійко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду