Як правильно підійти до дистрибуції документального фільму у Франції (та й у всій Європі)?

Як правильно підійти до дистрибуції документального фільму у Франції (та й у всій Європі)?

24 Травня 2024
610
24 Травня 2024
12:15

Як правильно підійти до дистрибуції документального фільму у Франції (та й у всій Європі)?

610
Освітня платформа PITCHUA та DOCUDAYS представляють майстер-клас французького дистрибутора Жака Пелісьє.
Як правильно підійти до дистрибуції документального фільму у Франції (та й у всій Європі)?
Як правильно підійти до дистрибуції документального фільму у Франції (та й у всій Європі)?

Автори багатьох документальних проєктів, які подаються на конкурс соціально вагомого аудіовізуального контенту PITCHUA+ (прийом заявок триває до 31 травня), планують виводити свої проєкти в міжнародну—насамперед європейську—дистрибуцію. Але з чого почати? Які підводні камені на цьому шляху? Як не наробити помилок?

Освітня платформа PITCHUA в рамках  21-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS проводить майстер-клас «Розкриття потенціалу кінопрокату вашого фільму: освоєння європейського ринку».

1 червня о 14:00 буде чудова нагода наживо відвідати зустріч із французьким дистрибутором Жаком Пелісьє, засновником французької дистрибуційної компанії Juste Doc, яка спеціалізується саме на документальних фільмах. Жак і його компанія стали дистрибутором понад двох десятків документальних стрічок, зокрема вони займалися дистрибуцією у Франції стрічки української режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин». А на початку 2000-х Жак працював аудіо-візуальним аташе Посольства Франції у Києві, тому добре знайомий з українською кіноіндустрією. 

Хто такий дистрибутор та міжнародний агент з продажу? Фестивальний промоутер? Як створити успішну альтернативну систему дистрибуції фільму, таку як імпакт кампанія? Як максимізувати шанси вашого фільму бути показаним у кінотеатрах Франції та всієї Європи? На ці й не тільки питання ви знайдете відповіді у презентації Жака Пелісьє. А також матимете нагоду поставити власні запитання, аби докорінно розібратися у всіх процесах на шляху до дистрибуції кіно й особливостях кінопрокату у Франції.

Жак Пелісьє захоплюється документальним кіно. У Франції він заснував дві дистрибуторські компанії, що працюють із цим жанром: Aloest Distribution і Juste Doc. Він випустив у кінотеатрах 22 фільми з аудиторією понад 220000 глядачів/-ок. Упродовж останніх десяти років він випускає в прокат від одного до трьох документальних фільмів на рік. Водночас він є програмним директором Міжнародного фестивалю освітніх фільмів (м. Евре, Нормандія). Він також консультує режисерів/-ок і продюсерів/-ок документального кіно з питань дистрибуції. На початку цього року Жака запросили провести дводенний семінар про міжнародний копродакшн аудіо-візуальних творів до студентів магістратури Страсбурзького університету.

Ця подія відкрита для всіх охочих за умови попередньої реєстрації (робоча мова події — українська).

Формат події: наживо. Адресу локації проведення заходу в Києві буде повідомлено окремо.

Подія проводиться у співпраці Docudays UA з проєктом Transformation Communications Activity (TCA), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду