Прийом робіт до спецномінації щодо гендерної рівності на конкурсі «Честь професії» продовжено до 25 березня

Прийом робіт до спецномінації щодо гендерної рівності на конкурсі «Честь професії» продовжено до 25 березня

21 Березня 2024
448
21 Березня 2024
11:51

Прийом робіт до спецномінації щодо гендерної рівності на конкурсі «Честь професії» продовжено до 25 березня

448
Ця номінація покликана мотивувати українські медіа підсвічувати роль жінок у суспільно важливих процесах.
Прийом робіт до спецномінації щодо гендерної рівності на конкурсі «Честь професії» продовжено до 25 березня
Прийом робіт до спецномінації щодо гендерної рівності на конкурсі «Честь професії» продовжено до 25 березня

У понеділок, 25 березня, завершується прийом робіт на конкурс професійної журналістики «Честь професії» у спеціальній номінації «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності».

Про це повідомляє ГО «Жінки в медіа», яка третій рік поспіль ініціює спеціальну номінацію в конкурсі щодо гендерної рівності. Її мета — відзначити внесок журналістів та журналісток у роботу з подолання гендерної нерівності в українському суспільстві.

«Українські медіа є не тільки ретрансляторами, але й змінотворцями. Завдяки багатьом просвітницьким матеріалам в медіа розвінчувалися стереотипи про гендерну рівність, ЄС, євроінтеграцію, права жінок. Цією спецномінацією ми кидаємо виклик застарілим соціальним нормам й мотивуємо українські медіа підсвічувати роль жінок у суспільно важливих процесах», — говорить Ліза Кузьменко, очільниця ГО «Жінки в медіа», членкиня Комісії з журналістської етики.

За її словами, до спецномінації варто подавати роботи на тему прав жінок та дотримання гендерної рівності. Особливо вітаються матеріали, які спрямовані на європейську інтеграцію України з використанням гендерної оптики, врахування в матеріалах гендерно відповідального відновлення та відбудови України, висвітлення проблеми гендерної дезінформації, а також викликів для військовослужбовиць, волонтерок, медикинь.

Критерії для номінантів:

  • текстові, відео- та аудіоматеріали, які були оприлюднені в медіа з 01.02.2023 року до 31.01.2024 року;
  • відповідність темі номінації, повнота та розкриття теми;
  • коректна термінологія, відсутність гендерних стереотипів і сексизму, використання фемінітивів.

До спеціальної номінації «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» може бути поданий той самий матеріал, що й до однієї з основних шести номінацій «Честь професії».

Також можна подавати матеріал винятково в цю спеціальну номінацію. Один автор чи авторка може подати до спецномінації не більше трьох матеріалів.

Прийом робіт у спеціальну номінацію триває через основну реєстраційну анкету на сайті конкурсу. Склад журі:

  • Ліза Кузьменко, голова ГО «Жінки в медіа»;
  • Вікторія Єрмолаєва, заступниця головної редакторки «Громадського радіо»;
  • Ірина Андрейців, редакторка видання «Лівий берег»;
  • Олександра Горчинська, журналістка видання «НВ»;
  • Андрій Куликов, голова Комісії з журналістської етики.

Нагадаємо, що спецномінація започаткована у 2022 році та зібрала понад 100 заявок. У перший рік премію здобула Марія Семенченко з Reporters за матеріал «Чоловік казав, що я сама себе б’ю». У 2023 році премію отримала Олеся Біда за матеріал для hromadske «Від ГУЛАГу до колонії в Оленівці: жінки у вʼязницях росіян».

Спецномінація «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» у 2023 році реалізується ГО «Жінки в медіа» в рамках проєкту «Мережа гендерних аналітичних центрів: посилення спроможності задля розробки передових політик, оцінки впливу, стратегічної адвокації та сфокусованих комунікацій щодо політик», що виконується Українським Жіночим Фондом за підтримки Європейського Союзу. Інформація, що представлена, не завжди відображає погляди УЖФ та ЄС.

Як повідомляв раніше «Детектор медіа», конкурс професійної журналістики «Честь професії» оголосив про початок прийому матеріалів.

Читайте також: 

Фото Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду