У Єврокомісії визнали право речника виступати на  брифінгах у «проукраїнській» футболці

У Єврокомісії визнали право речника виступати на брифінгах у «проукраїнській» футболці

26 Лютого 2024
1279
26 Лютого 2024
15:34

У Єврокомісії визнали право речника виступати на брифінгах у «проукраїнській» футболці

1279
Такою була реакція на закиди журналіста, котрий звинуватив зовнішньополітичного речника ЄК в упередженому ставленні до одного з учасників російсько-української війни — той працював у футболці зі слоганом «Стою з Україною».
У Єврокомісії визнали право речника виступати на  брифінгах у «проукраїнській» футболці
У Єврокомісії визнали право речника виступати на  брифінгах у «проукраїнській» футболці

Головний речник Єврокомісії Ерік Мамер відреагував на звинувачення одного з журналістів в упередженому ставленні організації до України. 

Про це повідомляє «Європейська правда», не називаючи при цьому імені та країни походження журналіста, на чиї закиди Мамер різко відповів під час щоденного брифінгу у Брюсселі в понеділок, 26 лютого.

Звинувачення неназваного медійника стосувались футболки з написом «Стою з Україною», в якій зовнішньополітичний речник Єврокомісії Петер Стано проводив брифінги минулого тижня. Саме на ті дні припала друга річниця широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Таким чином, заявив журналіст, Стано нібито демонстрував упередженість Єврокомісії щодо війни «між двома найкорумпованішими державами світу».

На це Ерік Мамер відповів: «Варто нагадати, що це офіційна позиція ЄС і позиція посадовців Євросоюзу всіх рівнів, що ми підтримуємо Україну. Президентка Єврокомісії була в Україні, я був там з нею у суботу, щоб повторити це — ми стоїмо з Україною. Ми стояли з Україною з першого дня вторгнення, ми стоїмо з Україною сьогодні, ми стоятимемо з Україною стільки, скільки буде потрібно, доки вони зможуть звільнити свою країну».

За словами головного речника Єврокомісії, футболка його колеги символізує цю позицію. Мамер зауважив, що пишається тим, що Петер Стано її одягнув, і якби був на його місці, то вчинив би так само.

Як повідомлялось, українські громади та діаспорні організації 24 лютого, до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії, провели 1023 акції на підтримку України в 69 країнах світу. Це рекордна за своїм масштабом глобальна кампанія на підтримку України, учасники якої реєстрували свої події на інтерактивній мапі, створеній «Українською правдою» спільно зі Світовим Конгресом Українців.

Напередодні польські радіостанції на знак підтримки одночасно ввімкнули пісню «Give Peace a Chance» Джона Леннона, щоб нагадати, що війна в Україні досі триває. Ця традиція була започаткована 4 березня 2022 року німецькою радіостанцією Radioeins (rdd). Відтоді акцію продовжують у Польщі. 

Раніше  міністерство закордонних справ Франції до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ оприлюднило в  соцмережі Х відеоролик на підтримку України, який розпочинається строфою з поеми Тараса Шевченка «Кавказ»: «Не вмирає душа наша, не вмирає воля».

Також ми писали про те, що суспільний мовник Литви провів концерт на підтримку України, зібравши понад 8 млн євро.

Читайте також:

Фото: depositphotos/artjazz 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1279
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду