Суспільний мовник Литви провів концерт на підтримку України: зібрано понад 8 млн євро

Суспільний мовник Литви провів концерт на підтримку України: зібрано понад 8 млн євро

26 Лютого 2024
1287
26 Лютого 2024
10:08

Суспільний мовник Литви провів концерт на підтримку України: зібрано понад 8 млн євро

1287
На концерті 24 лютого виступили, зокрема, Jerry Heil та аlyona аlyona, президент Литви та голова Сейму.
Суспільний мовник Литви провів концерт на підтримку України: зібрано понад 8 млн євро
Суспільний мовник Литви провів концерт на підтримку України: зібрано понад 8 млн євро

У Литві в ефірі суспільного мовника LRT ввечері 24 лютого пройшов фінальний концерт проєкту «Radarom!» на підтримку України.

Як передає українська служба LRT, загалом під час акції, яка триває з кінця січня, вдалося зібрати понад 8,288 млн євро на закупівлю понад 1,1 тисяч комплектів безпеки для українських воїнів. Акцію організував литовський суспільний мовник LRT разом із Laisvės TV, організаціями Blue/Yellow, «Сильні разом» і журналісткою Ритою Мілюте.

У фінальному концерті в суботу, який транслювався в прямому ефірі, виступили президент Литви Ґітанас Науседа, голова литовського Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен, генеральна директорка LRT Моніка Гарбачяускайте-Будрене та інші представники організаторів акції.

У концертній програмі акції, крім литовських виконавців, участь взяв український дует Jerry Heil та Alyona Alyona, який цього року представлятиме Україну на «Євробаченні».

«Це нація, чоловіки і жінки якої б'ються на полі бою, ризикуючи своїми життями. Їхні близькі, які рятуються від війни, демонструють незвичайну силу волі, живучи далеко від дому. Наш обов'язок — насамперед допомогти Україні, надто зараз, коли особливо важко, коли, можливо, хтось втрачає оптимізм. Ми не маємо права на жодні політологічні міркування. Ми мусимо допомогти Україні, тому що сьогодні це абсолютна необхідність, це — наш священний обов'язок», заявив під час концерту Ґітанас Науседа.

Голова організації Blue/Yellow, волонтер Йонас Оман заявив, що рішучість українців тільки зростає, а «допомога з Литви і не тільки дає мотивацію, психологічну, духовну підтримку».

Голова організації «Сильні разом» Едмундас Якілайтіс повідомив, що перші комплекти безпеки вже передані в Україну і рятують життя солдатів.

Кампанія «Radarom!» стартувала наприкінці січня. Організатори закликали жертвувати гроші на придбання комплектів безпеки для військовослужбовців, які воюють в Україні. Кожен комплект вартістю 7,5 тисячі євро складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу. Устаткування виготовлене литовськими компаніями Brolis Semiconductors і NT Service.

Як повідомляв «ДМ», у Відні ввечері 21 лютого пройшов великий благодійний концерт «Об'єднані заради України» за участі популярних австрійських та українських виконавців. Основні моменти концерту показав суспільний мовник Австрії ORF в етері ввечері 23 лютого.

Крім того, вранці 24 лютого польські радіостанції на знак підтримки одночасно ввімкнули пісню «Give Peace a Chance» Джона Леннона, щоб нагадати, що війна в Україні досі триває.

Тбіліську телевежу 24 лютого підсвітили в кольори українського прапора на знак солідарності з українцями в день другої річниці повномасштабного російського вторгнення.

Як свідчать дані інтерактивної мапи «УП», 24 лютого українські громади та діаспорні організації провели 1023 акції на підтримку України до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії у 69 країнах світу.

Фото: LRT

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1287
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду