Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО

Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО

13 Лютого 2024
547
13 Лютого 2024
15:43

Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
547
За даними безпекового сайту Defense One, оборонне відомство США може скоротити до 3000 спецоператорів, які нині працюють у царині військової інформаційної підтримки.
Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО
Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО

Американський безпековий сайт Defense One з посиланням на анонімні джерела повідомив, що Пентагон збирається скоротити операції військової інформаційної підтримки (ІПСО), попри те, що Росія і Китай розширюють свій інформаційний вплив. Насамперед ідеться про скорочення кількості операторів ІПСО в Силах спеціальних операцій армії США та у рейнджерів.

Армія може скоротити до 3000 спецоператорів, пише Defense One. Представники оборонного відомства раніше заявляли, що скорочення стосуватимуться передовсім логістики та персоналу штабу.

Видання зазначає, що в супротивників США — Росії та Китаю — сили військової інформаційної підтримки значно переважають американські за чисельністю. Російська тактика включає використання ферм тролів для формування дискусій на американських соціальних медіаплатформах, хибне приписування атак на полі бою і створення фейкових новинних статей, ідеться в публікації Defense One. Китай також проводить складні інформаційні операції, зокрема нещодавно — проти виборів у Тайвані.

Високопоставлений чиновник Пентагону зазначив у розмові з Defense One, що супротивники США багато вклали в цю галузь, тому що бачать незаперечні її переваги, насамперед те, що ІПСО є дешевим засобом війни та оборони порівняно з традиційними військовими засобами.

Один колишній чиновник Командування спеціальних операцій США, якого цитує  Defense One, висловив думку, що запропоновані скорочення в галузі операції військової інформаційної підтримки свідчать про «збереження застарілого мислення в армії».

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», влітку 2023 року Міністерство оборони США оголосило про створення цільової робочої групи з питань штучного інтелекту Lima з метою запровадження та використання новітніх технологій штучного інтелекту в стратегічних цілях.

Також ми писали про те, що Міністерство оборони США оприлюднюватиме розсекречену інформацію про невпізнані летючі об’єкти та аномальні явища на спеціально створеному вебсайті.

Фото: Alex Wong / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
547
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду