detector.media
Юрій Луканов
«Детектор медіа»
13.02.2024 15:43
Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО
Пентагон прагне скоротити операторів ІПСО
За даними безпекового сайту Defense One, оборонне відомство США може скоротити до 3000 спецоператорів, які нині працюють у царині військової інформаційної підтримки.

Американський безпековий сайт Defense One з посиланням на анонімні джерела повідомив, що Пентагон збирається скоротити операції військової інформаційної підтримки (ІПСО), попри те, що Росія і Китай розширюють свій інформаційний вплив. Насамперед ідеться про скорочення кількості операторів ІПСО в Силах спеціальних операцій армії США та у рейнджерів.

Армія може скоротити до 3000 спецоператорів, пише Defense One. Представники оборонного відомства раніше заявляли, що скорочення стосуватимуться передовсім логістики та персоналу штабу.

Видання зазначає, що в супротивників США — Росії та Китаю — сили військової інформаційної підтримки значно переважають американські за чисельністю. Російська тактика включає використання ферм тролів для формування дискусій на американських соціальних медіаплатформах, хибне приписування атак на полі бою і створення фейкових новинних статей, ідеться в публікації Defense One. Китай також проводить складні інформаційні операції, зокрема нещодавно — проти виборів у Тайвані.

Високопоставлений чиновник Пентагону зазначив у розмові з Defense One, що супротивники США багато вклали в цю галузь, тому що бачать незаперечні її переваги, насамперед те, що ІПСО є дешевим засобом війни та оборони порівняно з традиційними військовими засобами.

Один колишній чиновник Командування спеціальних операцій США, якого цитує  Defense One, висловив думку, що запропоновані скорочення в галузі операції військової інформаційної підтримки свідчать про «збереження застарілого мислення в армії».

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», влітку 2023 року Міністерство оборони США оголосило про створення цільової робочої групи з питань штучного інтелекту Lima з метою запровадження та використання новітніх технологій штучного інтелекту в стратегічних цілях.

Також ми писали про те, що Міністерство оборони США оприлюднюватиме розсекречену інформацію про невпізнані летючі об’єкти та аномальні явища на спеціально створеному вебсайті.

Фото: Alex Wong / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY