Проєкт Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна» повертається в ефір

Проєкт Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна» повертається в ефір

2 Лютого 2024
1973
2 Лютого 2024
13:03

Проєкт Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна» повертається в ефір

1973
Перший випуск присвячено карпатському селу Криворівня, де Параджанов знімав фільм «Тіні забутих предків».
Проєкт Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна» повертається в ефір
Проєкт Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна» повертається в ефір

Дослідницький проєкт Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна» повертається в ефір, повідомили «Детектору медіа» в пресслужбі телеканалу «1+1 Україна». У новому випуску Дмитро Комаров вирушить у гуцульське село Криворівня, що на Прикарпатті. 

Криворівню обрано невипадково, адже це село вважається місцем сили української творчої еліти, пояснюють у пресслужбі. Знаменитою серед митців та інтелігенції Криворівня стала на початку ХХ ст., адже тут гостювали Іван Франко, Леся Українка, Гнат Хоткевич, Михайло Грушевський. Саме тут Михайло Коцюбинський надихнувся ідеєю  повісті «Тіні забутих предків». Пізніше Сергій Параджанов зняв фільм за цією повістю.

“У Криворівні Дмитро Комаров дізнається більше про стародавні обряди гуцулів, зокрема на Різдво, адже коляда з Криворівні внесена до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Журналісту випаде можливість побувати у будинку, де гостював Михайло Коцюбинський, а також потрапити на службу в церкві, де працювала знімальна група фільму  “Тіні забутих предків”. Дмитро Комаров покаже справжній зворотний бік унікальних українських традицій, яким вже сотні років. А також те, як завдяки стародавнім обрядам діти Гуцульщини допомагають ЗСУ, які магічні події відбуваються в Карпатах зараз», — розповіли у пресслужбі телеканалу «1+1 Україна».

«Весь досвід, який ми здобули за 13 років створення “Світ навиворіт”, сьогодні ми використовуємо, щоб відкрити українцям Україну. Я навіть сам дивуюсь, як багато не знав про рідну країну — далеко не все знайдеш в інтернеті», — цитує пресслужба слова Комарова.

Випуск «Світ навиворіт. Україна» покажуть 2 лютого о 20:30 на каналі «1+1 Україна».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що після російського вторгнення в Україну Дмитро Комаров, який багато років в авторській програмі «Світ навиворіт» показував десятки країн на різних континентах, почав створювати цикл про подорожі Україною. Авторський погляд на мандрівки Україною Комаров почав показувати у 2023 р., відтак «Світ навиворіт. Україна» взяв творчу паузу.

Також у 2023 р. український телеведучий представив глядачам телепроєкт «Рік», присвячений головним подіям першого року російсько-української війни.  

Читайте також

Фото: пресслужба «1+1 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1973
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду