В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади

В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади

1 Лютого 2024
2168
1 Лютого 2024
16:15

В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади

2168
Він керував роботою Центру із серпня 2021 року.
В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади
В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади

Виконувач обов'язків керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов сьогодні звільнився з посади за згодою сторін. Цю інформацію «Детектору медіа» повідомили джерела і підтвердив особисто Шаповалов.

Він також сказав, що наразі перебуває в пошуках нової роботи.

Центр протидії дезінформації почав працювати з 2021 року при Раді національної безпеки та оборони України. Місія установи — протидіяти поточним і прогнозованим загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, дбати про інформаційну безпеку України, виявляти та протидіяти дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, запобігати спробам маніпулювання громадською думкою.

20 квітня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади голови Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко. Вона була призначена на цю посаду у квітні 2021 року.

Проте вже 20 серпня 2021 року Лисенко повідомила «Детектору медіа», що йде в декрет. З того часу обов’язки керівника Центру виконував її перший заступник Андрій Шаповалов.

26 січня 2024 року стало відомо, що президент Володимир Зеленський призначив новим головою Центру протидії дезінформації експерта з інформаційних технологій, піар-консультанта Андрія Коваленка. Останнім часом Коваленко працював заступником керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, також він є лейтенантом ЗСУ.

Читайте також:

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації, а у складі Мінкульту створили Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», з початку цього року «Укрінформ» та Центр протидії дезінформації запустили проєкт «Про війну», в якому йдеться про події на фронті, фейки, діяльність інфлюенсерів та найважливіші проблеми на війні. У ролі ведучих виступають заступник керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади «Азов» Нацгвардії Дмитро «Дипломат».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2168
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду