detector.media
Марина Баранівська
01.02.2024 16:15
В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади
В. о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов звільнився з посади
Він керував роботою Центру із серпня 2021 року.

Виконувач обов'язків керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов сьогодні звільнився з посади за згодою сторін. Цю інформацію «Детектору медіа» повідомили джерела і підтвердив особисто Шаповалов.

Він також сказав, що наразі перебуває в пошуках нової роботи.

Центр протидії дезінформації почав працювати з 2021 року при Раді національної безпеки та оборони України. Місія установи — протидіяти поточним і прогнозованим загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, дбати про інформаційну безпеку України, виявляти та протидіяти дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, запобігати спробам маніпулювання громадською думкою.

20 квітня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади голови Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко. Вона була призначена на цю посаду у квітні 2021 року.

Проте вже 20 серпня 2021 року Лисенко повідомила «Детектору медіа», що йде в декрет. З того часу обов’язки керівника Центру виконував її перший заступник Андрій Шаповалов.

26 січня 2024 року стало відомо, що президент Володимир Зеленський призначив новим головою Центру протидії дезінформації експерта з інформаційних технологій, піар-консультанта Андрія Коваленка. Останнім часом Коваленко працював заступником керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, також він є лейтенантом ЗСУ.

Читайте також:

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації, а у складі Мінкульту створили Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», з початку цього року «Укрінформ» та Центр протидії дезінформації запустили проєкт «Про війну», в якому йдеться про події на фронті, фейки, діяльність інфлюенсерів та найважливіші проблеми на війні. У ролі ведучих виступають заступник керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади «Азов» Нацгвардії Дмитро «Дипломат».

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY