Шебекіно чує, Шебекіно знає. Окремі харківські радіостанції слухають росіяни на Бєлгородщині

Шебекіно чує, Шебекіно знає. Окремі харківські радіостанції слухають росіяни на Бєлгородщині

6 Лютого 2024
3878
6 Лютого 2024
16:28

Шебекіно чує, Шебекіно знає. Окремі харківські радіостанції слухають росіяни на Бєлгородщині

3878
«Накипіло» з росіянами не спілкується, а в NovaLine готують спеціальний контент для бєлгородців.
Шебекіно чує, Шебекіно знає. Окремі харківські радіостанції слухають росіяни на Бєлгородщині
Шебекіно чує, Шебекіно знає. Окремі харківські радіостанції слухають росіяни на Бєлгородщині

Харківські радіостанції, зокрема «Накипіло» та NovaLine, чують мешканці російського Бєлгорода та області. Про це «Детектору медіа» повідомили редактор «Накипіло» Євген Стрельцов-Удовиченко та пресслужба NovaLine. 

Як зазначив у коментарі Євген Стрельцов-Удовиченко, новину про те, що українське радіо чують росіяни, йому повідомили самі ж слухачі. Він додав, що росіяни чують їхнє радіо не вперше: «Ми мовимо і у Вовчанську, а це поруч із Шебекіно, тому росіяни там (у Шебекіно) чують радіо “Накипіло”». 

Щодо того, чи буде радіостанція звертатися до росіян або робити спеціальний контент для них, редактор «Накипіло» сказав: «Ні, росіянам ми нічого пояснювати не будемо».

За його словами, задача радіо «Накипіло» в тому, щоб ті в Росії, хто підтримують Україну, слухали їхнє радіо і знали, що насправді відбувається в Харкові та регіоні. «Ось це головна мета, бо там достатньо людей, які підтримують Україну», — вважає Стрельцов-Удовиченко.

У пресслужбі NovaLine нам також повідомили, що про слухачів їхнього радіо в РФ чують не вперше. Більше того, в Бєлгороді є сайт, де вказані радіостанції в Харкові, які працюють на цей час, і там Novaline зазначена як діюча.

Представник пресслужби додав також, що Novaline діє з великою потужністю в Запоріжжі, сигнал звідти дістає до окупованих територій. 

У Novaline «Детектору медіа» повідомили, що працюють з російською аудиторією, зокрема повідомляють інформацію для дружин, матерів російських військових, дають контакти різних фондів, що займаються пошуком загиблих та обміном. Також харківське радіо звертається до окупантів із закликом скласти зброю. 

«Кожні 15 хвилин є соціальна реклама, у ній ми транслюємо повідомлення на ту сторону», — прокоментували у пресслужбі. 

«Накипіло» — радіомережа локальних станцій, яка розповідає про Харківщину, транслює місцеві новини, репортажі з області, з деокупованих територій, інтерв’ю з військовослужбовцями, волонтерами, громадськими діячами, митцями. Також на радіо спростовують ворожі фейки, обговорюють можливості реабілітації для військовослужбовців після поранення, займаються журналістськими розслідуваннями воєнних злочинів окупантів у Харківській області. Цілодобове онлайн-мовлення радіо розпочало в 2021 році.

NovaLine — радіостанція про Харківщину, яка поєднує музичний та інформаційний контент, також транслює місцеві новини, інформацію з деокупованих територій, інтерв’ю з військовослужбовцями, волонтерами, громадськими діячами, митцями. Окрім того, у NovaLine ще є програми для Сумського та Запорізького регіонів.

Нагадаємо, російські інтернет-провайдери в окупованому Криму заблокували доступ до всіх українських радіостанцій, зокрема й музичних. 

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду