Ганна Маляр розповіла, як координувала комунікацію про оборону країни в перші тижні війни

Ганна Маляр розповіла, як координувала комунікацію про оборону країни в перші тижні війни

29 Січня 2024
670
29 Січня 2024
15:20

Ганна Маляр розповіла, як координувала комунікацію про оборону країни в перші тижні війни

670
Ганна Маляр каже, що мала щоденні ранкові наради з представниками всіх підрозділів, відповідальних за інформаційну роботу, регулярно зустрічалася з Валерієм Залужним і ключові інформаційні завдання координувала з ним.
Ганна Маляр розповіла, як координувала комунікацію про оборону країни в перші тижні війни
Ганна Маляр розповіла, як координувала комунікацію про оборону країни в перші тижні війни

Колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, як координувала інформаційну роботу оборонних відомств у перші тижні повномасштабної війни. Про це Маляр сказала в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Ставка Верховного головнокомандувача доручила мені скоординувати інформаційну роботу відомств, підрозділи яких забезпечують оборону держави: це і Міністерство оборони та Генштаб, і Нацгвардія, СБУ, ДСНС, прикордонники, поліція. Я координувала інформування про перебіг подій саме на війні. Цю стратегічну державну комунікацію мені довелося будувати з нуля, коли почалося велике вторгнення», — розповіла Ганна Маляр.

Вона повідомила, що мала щоденні ранкові наради з представниками підрозділів, які відповідальні за інформаційну роботу. За її словами, на таких нарадах були присутні також представники ГУР, підрозділів безпеки інформації Збройних сил.

«Зі Збройними Силами такі наради ми проводили фактично з перших тижнів вторгнення, за участю представників інших силових відомств — трохи пізніше. Ми аналізували вчорашній інформаційний день, планували сьогоднішній, координували, яку інформацію яким чином подаватимемо відповідно до потреб фронту — й уже вранці всі спікери, які виходили в ефір чи коментували щось для медіа, говорили “одним голосом”», — розповіла Маляр.

Ексзаступниця міністра також розповіла, що регулярно зустрічалася з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним і координувала з ним стратегічні (інформаційні.— «ДМ») кроки перед початком певної операції. «Ключові завдання — де потрібно було інформаційно підтримати, допомогти — це були завдання від ЗСУ», — каже Маляр.

Вона підтвердила, що перші місяці повномасштабного вторгнення жила і працювала в укритті, разом із Генштабом та Головнокомандувачем. «Але інформаційників там не було, окрім радниці Головкома Людмили Долгановської та мене. З комунікаційниками оперативного рівня ми зустрічалися або онлайн, або збиралися у більш-менш безпечних точках», — розповіла Маляр.

Вона додала, що у перші місяці повномасштабного вторгнення вони постійно змінювали місця дислокації та не перебували у своїх кабінетах. «З 24 лютого у своєму робочому кабінеті я вже не була. За перший рік у мене було 5 робочих кабінетів, розкиданих Києвом, і ніхто не повинен був знати, де вони розташовані», — каже Маляр.

Читайте також: 

Фото з архіву Мілітарі Медіа Центру МО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду