Стали відомі номінанти театральної премії імені Леся Курбаса

Стали відомі номінанти театральної премії імені Леся Курбаса

15 Січня 2024
980
15 Січня 2024
15:04

Стали відомі номінанти театральної премії імені Леся Курбаса

980
Нагорода присуджується щороку професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України.
Стали відомі номінанти театральної премії імені Леся Курбаса
Стали відомі номінанти театральної премії імені Леся Курбаса

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти (Держмистецтв) оприлюднило список режисерів та вистав, які цьогоріч боротимуться за театральну премію імені Леся Курбаса. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

У 2024 році на звання лауреата премії імені Леся Курбаса претендують 17 режисерів та їхніх вистав.

Це, зокрема, Ігор Білиць — вистава «Доця»; Володимир Богданець — вистава «Велика мрія маленької ялинки»; Олександр Боровенський — вистава «Янорм»; Поліна Булюк (Коробейник) — вистава «Джа-ла-пі-та»; Артем Вусик — вистава «Веселка на Салтівці»; Олексій Гладушевський — вистава «Зелені коридори»; Дмитро Захоженко — вистава «Один день»; Олександра Кравченко — вистава «Вірогідності»; Борис Кривець — вистава «Васьок Go!»;  Анатолій Левченко — вистава «Я»; Сергій Павлюк — вистава «Заборонений»; Назарій Панів — вистава «Вовчиха».

Серед претендентів також Давид Петросян — вистава «Земля»; Станіслав Садаклієв — вистава «Носороги»; Дмитро Татарінов — вистава «Вар-Сава»; Євген Храмцов — вистава «Украдене щастя»; Катерина Чепура — вистава «Лис Микита».

Премія імені Леся Курбаса присуджується щороку професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Вручення відбувається в лютому, до дня народження Курбаса. Сума премії становить 20 тисяч гривень.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що лауреатами премії імені Лесі Українки за 2023 рік стали Андрій Кокотюха, Олександр Продан та Катерина Лук’яненко.

Крім того, ми писали про те, що в Україні заснували Премію імені журналіста і театрального критика Олега Вергеліса.

Фото: Getty Images 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
980
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду