Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі

Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі

13 Січня 2023
4047

Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі

4047
Виконувати обов'язки директорки та художньої керівниці вона буде на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду.
Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі
Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі

Провідна акторка київського Театру драми та комедії на лівому березі Олеся Жураківська стала виконувачкою обов'язків директорки — художньої керівниці театру на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду. Таке рішення ухвалив Департамент культури КМДА, повідомляють на фейсбук-сторінці театру.

За словами Олесі Жураківської, театр надалі рухатиметься за обраним вектором – існувати в просторі сучасного європейського театру. «Наша мета на сьогодні, враховуючи обставини, в яких ми живемо, — не втратити те, що ми напрацювали, зберегти і примножити наші надбання, наші традиції. А для нашого театру традиційним є: експериментувати, не боятися говорити про важливе і бути в авангарді», — каже вона.

В театрі повідомляють, що за останні роки вони співпрацювали з європейськими театрами, в репертуарі з’явилися вистави, які створили іноземні режисери, а команда театру працювала з потужною сучасною українською драматургією авторства Наталки Ворожбит, Сергія Жадана, Олександра Середіна. Театр гастролював містами України та Європи, налагодив успішну роботу грантового та комунікаційного департаментів.

«Театр на лівому березі — майданчик для відкриття нових імен в режисурі та драматургії, створення спецпроєктів, роботи з молоддю, свідомого і відвертого спілкування з глядачем», — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, у 2022 році Олеся Жураківська була номінована на Шевченківську премію як виконавиця головної ролі у телевізійному серіалі «Мама».

Фото: Театр драми та комедії на лівому березі / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4047
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду