Лауреатом Премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

Лауреатом Премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

19 Лютого 2024
340
19 Лютого 2024
14:02

Лауреатом Премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

340
Артем Вусик здобув нагороду за сюрреалістичну трагікомедію «Веселка на Салтівці» про досвід війни у найбільшому житловому масиві країни.
Лауреатом Премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик
Лауреатом Премії імені Леся Курбаса став режисер Артем Вусик

Цьогорічним лауреатом Премії імені Леся Курбаса став режисер, засновник незалежного театру «Нафта» Артем Вусик. Про це повідомляє Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Артем Вусик здобув нагороду за постановку вистави-концерту «Веселка на Салтівці», де він є єдиним актором.

Прем’єра вистави відбулась у листопаді 2023 року. Постановка стосується повномасштабної війни та, як вказують в театрі, є музичною сюрреалістичною трагікомедією про життя митця, його досвід війни і найбільший житловий масив України — харківську Салтівку. Цей район зазнав значних руйнувань у Харкові після початку повномасштабного вторгнення Росії. Вистава пропонує «переосмислити стереотипи» та розгледіти «поетичність району, який вважається хуліганським».

Премію присудили члени її Комітету, як повідомляється, після довгих дискусій шляхом відкритого голосування. Цьогоріч на премію претендувало 17 режисерів.

Премія імені Леся Курбаса присуджується щорічно професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Вручення відбувається в лютому, до дня народження Курбаса. Сума премії становить 20 тисяч гривень.

Фото: Артем Вусик / «Ґвара Медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
340
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду