Зеленський вважає правильним, що законопроєкт про мобілізацію обговорюють публічно

Зеленський вважає правильним, що законопроєкт про мобілізацію обговорюють публічно

27 Грудня 2023
5939
27 Грудня 2023
10:45

Зеленський вважає правильним, що законопроєкт про мобілізацію обговорюють публічно

5939
Президент вважає, що люди мають розуміли, «яке бачення у військового командування, що пропонують депутати», і розраховує, що «військові з депутатами» визначаться, як законодавчо забезпечити наступний рік для Сил оборони.
Зеленський вважає правильним, що законопроєкт про мобілізацію обговорюють публічно
Зеленський вважає правильним, що законопроєкт про мобілізацію обговорюють публічно

Президент Володимир Зеленський вважає правильним, що законопроект про мобілізацію в Україні обговорюють «не в кулуарах». Про це він сказав у своєму відеозверненні.

«Сьогодні почалася дискусія щодо нових правил мобілізації. Є законодавча пропозиція — військове командування, Міністерство оборони, інші залучені органи представили її у Верховну Раду.

Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та ухвалювалися не кулуарно. А так, щоб люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви в тих чи інших правил та умов, що пропонують депутати та як вирішуються питання, які вже є в наших воїнів у Силах оборони. Закон — це те, що стосується всіх», — сказав президент.

За словами Зеленського, він вважає правильним, щоб на базі комітету Верховної Ради «військові разом із депутатами визначились» із тим, як саме на законодавчому рівні «має бути забезпечений наступний рік для наших Сил оборони». 

Зеленський додав, що чекає на остаточний текст закону.

Нагадаємо, на Різдво, 25 грудня, пізно ввечері стало відомо, що Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби».

Наступного дня, 26 грудня, видання «Українська правда», посилаючись на джерела, повідомило, що народні депутати від фракції «Слуга народу» отримали рекомендації уникати коментарів стосовно законопроєкту про вдосконалення мобілізації і військового обліку. Згідно з рекомендаціями, депутати мають дотримуватись однієї з президентом лінії з огляду на «чутливість питання», тому «мобілізацію з суспільством мають комунікувати військові, від яких цей запит виходить».

Того ж дня, 26 грудня, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше виступив у прямому включенні в етері національного телемарафону, а також вперше з початку повномасштабного вторгнення провів пресконференцію. Обидва виступи були присвячені темі мобілізації та супутнім питанням.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5939
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ірина
127 дн. тому
Злодії намагаються побудувати ЗЕЛЕНИЙ СОВОК
Qwer
127 дн. тому
блазень вважає,чмо
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду