«Світ, якщо Україна програє»: Пінчук написав колонку в Politico із закликом підтримувати Україну

«Світ, якщо Україна програє»: Пінчук написав колонку в Politico із закликом підтримувати Україну

15 Грудня 2023
1324
15 Грудня 2023
19:28

«Світ, якщо Україна програє»: Пінчук написав колонку в Politico із закликом підтримувати Україну

1324
Віктор Пінчук: Я прошу вас подумати про війну в Україні з точки зору власних інтересів. Якщо Україна програє, ваше життя стане інакшим. За невелику частку відсотка свого ВВП і без відправлення жодного солдата в бій ви дозволите Україні стримати найбільшу загрозу безпеці Заходу.
«Світ, якщо Україна програє»: Пінчук написав колонку в Politico із закликом підтримувати Україну
«Світ, якщо Україна програє»: Пінчук написав колонку в Politico із закликом підтримувати Україну

Український бізнесмен та медіавласник Віктор Пінчук опублікував в американському виданні Politico колонку, в якій закликав західні країни активніше допомагати Україні, адже це в їхніх власних інтересах, а ціна української поразки для світу буде значно більшою за вартість допомоги Україні.

Колонка вийшла в Politico 13 грудня. Вона має назву: «Таким буде світ, якщо Україна програє» («This Is the World If Ukraine Loses»).

«Якщо Захід не допоможе Україні відбити Росію, ваше життя буде інакшим», — ідеться в підзаголовку статті.

Пінчук запевняє американських читачів, що зупинка допомоги Україні не означатиме припинення активної фази війни, адже це не зупинить Росію і не змусить її змінити плани.

«Якщо Україні не вдасться відтиснути Росію, вона кине все, що має, на “завоювання” України. Вона повністю знищить міста, як продемонструвало захоплення Маріуполя, де Росія, за оцінками, вбила 25 000 людей і знищила 90 відсотків житлових будинків. Це російський спосіб війни. Російська армія буде ув’язнювати, катувати або вбивати кожного, хто відмовляється “належати” Росії. Згадайте різанину у Бучі», — пише Пінчук.

Усе це позначиться і на західних країнах, каже Пінчук. Так, російська стратегія включає в себе зробити Україну місцем, непридатним для життя, штовхаючи таким чином нових біженців на Захід. А це спричинятиме європейським країнам високі видатки.

Пінчук запевнив, що Росія на Україні не зупиниться, адже Кремль відкрито заявляє, що протистоїть Заходу. Якщо Кремль досягне успіху в Україні, він лише посилить підтримку терористів у всьому світі.

«Їм потрібен новий світовий порядок з диктатурою, настільки ж сильною, як свобода та демократія. Україна є наріжним каменем у цьому плані, але аж ніяк не достатнім. Вони говорять про це відкрито», — пише Пінчук.

Пінчук закликав західних громадян подумати про війну в Україні з точки зору власних інтересів. Він навів аргумент, що теперішні видатки на допомогу Україні в рази менші за ті, що США виділили на допомогу союзникам у Другій світовій, чи на війну у В’єтнамі, чи війну проти терористів.

«Якщо ви є громадянином західного середнього класу, який цінує свій спосіб життя, вартість цієї зміни принципів організації міжнародної системи, тону та ідеології світу, в якому ви живете, буде за межами уяви.

…Я вважаю, що в фундаментальних інтересах Заходу продовжувати [підтримку України] і робити більше. Зробіть це швидше (якби Захід дав минулого року те, що дав зараз, Україна вже б відбила Росію).

…За невелику частку відсотка західного ВВП і без відправлення жодного солдата в бій Захід може дозволити Україні тримати на відстані найбільшу загрозу безпеці Заходу та міжнародному порядку сьогодні», — резюмував Пінчук.

Фото: yes-ukraine.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду