15-річному Сашкові з Миколаївщини, який знявся у кліпі Imagine Dragons, відбудували дім

15-річному Сашкові з Миколаївщини, який знявся у кліпі Imagine Dragons, відбудували дім

29 Грудня 2023
11440
29 Грудня 2023
14:16

15-річному Сашкові з Миколаївщини, який знявся у кліпі Imagine Dragons, відбудували дім

11440
Історія українського хлопця, який пережив п’ять місяців російської окупації, лягла в основу кліпу одного з найпопулярніших гуртів сучасності.
15-річному Сашкові з Миколаївщини, який знявся у кліпі Imagine Dragons, відбудували дім
15-річному Сашкові з Миколаївщини, який знявся у кліпі Imagine Dragons, відбудували дім

15-річному Сашкові Згурському із селища Новогригорівка на Миколаївщині, який знявся у кліпі Imagine Dragons, відбудували дім. Навесні 2022 року будинок Сашка вщент зруйнували російські війська, однак зустріч з оператором-постановником Imagine Dragons Таєм Арнольдом змінила життя хлопця та його сім’ї. Видатний гурт випустив відео на композицію «Crushed» із Сашком у головній ролі. Кліп побачив увесь світ, а донор фандрейзингової платформи United24 виділив кошти на відновлення будинку. Про це «Детектор медіа» дізнався з пресрелізу United24.

«Режисер Тай Арнольд зустрів Сашка під час двомісячної подорожі Україною. Він доставляв гуманітарну допомогу в село та побачив хлопця, який блукав поміж зруйнованих будинків. Ця зустріч стала доленосною: історія українського хлопчика розчулила Тая та лягла в основу кліпу одного з найпопулярніших гуртів сучасності», — кажуть у United24.

На момент зйомок відеокліпу село головного героя було зовсім близько до лінії фронту. На кадрах можна побачити наслідки злочинів росіян: знищене село, розтрощені будинки та школу. Музиканти гурту Imagine Dragons презентували свою відеороботу 10 травня 2023 року на ютубі. Наразі вона має понад 31 млн переглядів.

«Після появи кліпу тисячі людей захотіли допомогти хлопцю: надходила величезна кількість слів підтримки та пропозиції купити квартиру в якомусь українському місті. Але Сашко відмовлявся їхати з Новогригорівки, тож постійний партнер United24, мережа мультимаркетів “Аврора”, вирішив виділити кошти на відновлення зруйнованої оселі», — розповіла координаторка United24 Ярослава Гресь

Будівельники заклали новий фундамент та звели більшу й надійнішу оселю замість зруйнованого будинку. Також вони додали терасу, про яку мріяла мама хлопця, і збудували поруч укриття. Будівництво повністю завершили за пів року. 

Нагадаємо, раніше Олександр розповів журналістам, що погодився на зйомки в кліпі тільки заради того, щоб зібрати кошти на відбудову дому. Також підліток хотів привернути увагу волонтерів до зруйнованої школи, у якій провчився дев’ять років.

У серпні 2023 року United24 організувала для Сашка першу поїздку за кордон. Хлопець відвідав концерт Imagine Dragons у Варшаві. А нещодавно музиканти записали для нього відеозвернення: «Привіт, Сашко! Це Imagine Dragons. Хотіли сказати, що неймовірно пишаємося тобою. Ти надихнув нас. Ти надихнув тисячі людей у всьому світі. Дякуємо неймовірним донорам, завдяки яким це стало можливо. І найголовніше — ласкаво просимо додому, Сашко».

На початку серпня стало відомо, що відео на пісню «Crushed» номінували на Video Music Awards 2023 у категорії «Відео задля добра».

Як повідомлялось, 5 травня 2022 року українська влада запустила глобальну ініціативу United24 з підтримки країни, яка протистоїть повномасштабному вторгненню Росії. На цей момент ініціативі вдалося зібрати благодійних внесків на суму понад $504 704 000.

У липні 2022-го на ютуб-каналі United24 запустили перший проєкт — «Fight for Freedom».

Минулого року музичний стримінговий сервіс Spotify до Дня Незалежності України перейменував плейліст «Music of Ukraine» на «United24: Music For Ukraine».

Фото: United24

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11440
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду