detector.media
14.12.2023 11:51
Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали
Перед «прямою лінією» Путіна сайт Кремля атакували хакери, — телеграм-канали
Повідомляється, що внаслідок атаки офіційний сайт kremlin.ru працює, але зі значними перебоями.

Офіційний сайт Кремля зазнав хакерської атаки перед самим початком «прямої лінії» з Володимиром Путіним і працює зараз зі значними перебоями. Про це повідомляє російський телеграм-канал «База».

Як повідомляється на каналі, офіційний сайт kremlin.ru працює, але зі значними перебоями. Він погано завантажується чи відкривається через раз.

Найбільші проблеми спостерігаються при відкритті сайту з персонального комп'ютера. На смартфонах, стверджує телеграм-канал, вантажиться краще.

«За попередніми даними, сайт президента зазнав атаки», — пише «База».

Відзначимо, сьогодні президент Росії Володимир Путін проводить так звану «пряму лінію» та щорічну велику пресконференцію 14 грудня.

При цьому в Кремлі створили спеціальну «бойову групу», яка відбиратиме питання для «прямої лінії». «Бойова група» відкидатиме запитання, які «не мають жодного стосунку до того, що відбувається, а імітуватимуть щось чи сіятимуть паніку». Це буде перша велика пресконференція Путіна від початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, вранці 12 грудня в роботі оператора «Київстар» стався масштабний збій внаслідок потужної хакерської атаки. Лише близько 17:00 у середу, 13 грудня, низка абонентів «Київстару» почали фіксувати відновлення мобільного зв’язку

Служба безпеки України відкрила за фактом атаки кримінальне провадження. За однією з версій, яку вивчають слідчі СБУ, за цією атакою можуть стояти спецслужби Росії. Згодом відповідальність за кібератаку на «Київстар» взяла група російських хакерів «Солнцепьок», що підтвердили у Службі безпеки України.

При цьому в «Київстарі» заперечили інформацію, начебто хакери заволоділи особистими даними абонентів. У компанії запевнили, що скриншоти, які публікують у телеграм-каналах, — фальшивка, абонентська інформація та персональні дані — у безпеці, а системи, у яких ці дані зберігаються, не постраждали від атаки.

Фото: сайт Кремля / скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY