Найбільше росіян спитали б у Путіна, коли закінчиться війна

Найбільше росіян спитали б у Путіна, коли закінчиться війна

6 Грудня 2023
619
6 Грудня 2023
13:44

Найбільше росіян спитали б у Путіна, коли закінчиться війна

619
У рейтингу питань, які опитані росіяни поставили б Путіну на пресконференції, питання про війну лідирує з величезним відривом від усіх інших.
Найбільше росіян спитали б у Путіна, коли закінчиться війна
Найбільше росіян спитали б у Путіна, коли закінчиться війна

Напередодні анонсованої «прямої лінії» з президентом Росії Володимиром Путіним росіян найбільше цікавить питання, коли і чим закінчиться війна з Україною. Про це свідчать результати соціологічного опитування російського «Левада-Центру», проведеного 23-29 листопада, передає «УП».

Соціологи спитали у росіян, яке запитання вони б поставили Путіну на його пресконференції, якби мали таку можливість.

21% респондентів хотіли би довідатись, коли закінчиться війна. Серед варіантів цього питання траплялися різні версії: «Коли буде мир?», «Коли закінчиться СВО?», «Коли переможемо?», «Що роблять, щоб закінчити цю операцію?» і «Коли закінчиться мобілізація?».

Це питання про війну лідирує з величезним відривом від інших.

Так, про пенсії, «нормальне життя» пенсіонерів, соціальні програми, недоступне житло, погану медицину та освіту хочуть запитати 8% росіян. Ще 7% хвилюють низькі зарплати і питання, коли підніметься рівень життя.

6% хотіли б запитати, коли російський диктатор Володимир Путін піде з влади, як він бачить майбутнє Росії і «як далі жити». Питання про зовнішню політику та корупцію поставили б лише 2% опитаних.

4% не мають питань до Путіна або їх усе влаштовує. 10% росіян ні про що не бажають запитувати диктатора і не дивитимуться «пряму лінію» з ним.

Ще 20% не змогли сформулювати запитання. 

Опитування проходило 23-29 листопада за репрезентативною всеросійською вибіркою обсягом 1 625 осіб віком від 18 років  у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ. Дослідження проводили вдома у респондента методом особистого інтерв'ю. Розподіл відповідей наведений у відсотках від загальної кількості. Статистична похибка за вибірки 1 600 осіб (з імовірністю 0,95) не перевищує: 3,4% для показників, близьких до 50%, 2,9% − для показників, близьких до 25%/75%, 2% − для показників, близьких до 10%/90% і 1,5% − для показників, близьких до 5%/95%.

Нагадаємо, 30 листопада речник Кремля Дмитро Пєсков оголосив, що президент Росії Володимир Путін таки проведе так звану «пряму лінію» та щорічну велику пресконференцію 14 грудня.

При цьому в Кремлі створили спеціальну «бойову групу», яка відбиратиме питання для «прямої лінії». «Бойова група» відкидатиме питання, які «не мають жодного стосунку до того, що відбувається, а імітуватимуть щось чи сіятимуть паніку». Це буде перша велика пресконференція Путіна від початку повномасштабного вторгнення.

Відзначимо, як повідомляє російське видання «Важные истории», понад сотня родичів російських мобілізованих написали звернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому розповіли про те, що їхніх рідних кидають на «м’ясні штурми» українського міста Авдіївка на Донеччині, щоби взяти його до «прямої лінії» з Путіним, призначеної на 14 грудня, або до Нового року.

Фото: AFP / Getty Images 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
619
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду