В Естонії запускають першу українськомовну радіостанцію Druzi

В Естонії запускають першу українськомовну радіостанцію Druzi

14 Листопада 2023
889
14 Листопада 2023
17:30

В Естонії запускають першу українськомовну радіостанцію Druzi

889
На новій радіостанції поєднуватимуть українську та естонську музику, новини, проєкти про культуру, історію, традиції та кухню, а також освітні мовні передачі для дорослих і дітей.
В Естонії запускають першу українськомовну радіостанцію Druzi
В Естонії запускають першу українськомовну радіостанцію Druzi

У п’ятницю, 17 листопада, стартує перша в Естонії українськомовна радіостанція Druzi. Платформа має на меті поєднати дві культури, пропонуючи естонську та українську музику, а також актуальні для української громади новини. Про це повідомляє естонська суспільна телерадіомовна компанія ERR з посиланням на реліз Асоціації українських організацій Естонії.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українська діаспора Естонії зросла вчетверо. До країни в'їхало понад 120 тисяч біженців. 

Як розповіли в Асоціації українських організацій Естонії, це спонукало створити медіа для українців, щоб вони мали змогу зберігати свою самобутність і мову, а також отримувати доступ до об'єктивної та незалежної інформації. На новій радіостанції поєднуватимуть музику, новини, проєкти про культуру, історію, традиції та кухню, а також освітні мовні передачі для дорослих і дітей.

Радіо Druzi розмовляє та співає як українською, так і англійською та естонською для сприяння інтеграції в естонське суспільство.

Слухати радіо можна в будь-який зручний спосіб: через додаток, який буде згодом доступний, браузер або ж радіоприймач, налаштований на цифрове радіо Druzi (DAB+). 

Нагадаємо, нещодавно абонентам найбільшого потокового сервісу в країнах Балтії Go3 став доступний телеканал «FreeДом», який входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» та орієнтований на російськомовних глядачів за межами України.

Мовлення українського телеканалу розраховане насамперед на ті групі населення, які звикли споживати контент російською мовою і тому особливо вразливі до російської пропаганди.

Фото: Druzi / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду