detector.media
Ярослав Юрчишин
09.12.2023 14:02
Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова
Про пріоритетні напрями в роботі Комітету з питань свободи слова
Працювати в комітеті, який настільки втратив довіру, — це виклик, але зараз саме той час, коли потрібно брати на себе відповідальність. Незалежні медіа відіграють ключову роль у демократичній країні під час війни. Свобода слова є непорушною цінністю українців та однією з головних вимог на вступ до ЄС. Тож до справи.

Сьогодні Верховна Рада України 247 голосами підтримала мою кандидатуру на посаду голови Комітету з питань свободи слова. Дякую колегам, перш за все нашій фракції «Голос» у Верховній Раді України на чолі з Олександрою Устіновою за довіру. Відразу хочу визначити найбільш пріоритетні напрями в роботі.

1. Більше свободи та менше перешкод у журналістській діяльності. Напади на журналістів, спроби затулити камери під час зйомок, погрози тощо вважаю категорично неприпустимими. У межах своєї компетенції я буду відстоювати права медійників на доступ до інформації.

2. Журналісти в полоні. Окупанти беруть у полон людей, які не тримали в руках зброї. Пріоритет — докласти зусиль, аби звільнити наших медійників із російського полону.

3. Перешкоджання фейкам. Ви не раз чули про поширення неправдивої інформації від анонімних телеграм-каналів. СБУ вже викривала цілі мережі, що працювали на ворожі спецслужби. Моя особиста порада: довіряйте тільки офіційним джерелам комунікації та ЗМІ з хорошою репутацією, яку вони вибудовували роками. А з Міністерством освіти планую пропрацювати питання курсу меідаграмотності. Бо критичне мислення найкращий захисник від фейків та роспропаганди.

Хочу застерегти всіх недоброчесних діячів: залишаю Комітет з питань антикорупційної політики лише офіційно. Фактично ж продовжу підтримувати незалежність наших антикорупційних органів та буду допомагати тим, хто бореться з головним внутрішнім ворогом. Принаймні так обіцяв колегам та перш за все Анастасії Радіній.

Працювати в комітеті, який настільки втратив довіру, — це виклик, але зараз саме той час, коли потрібно брати на себе відповідальність. Незалежні медіа відіграють ключову роль у демократичній країні під час війни. Свобода слова є непорушною цінністю українців та однією з головних вимог на вступ до Європейського Союзу. Тож, до справи.

Ярослав Юрчишин, народний депутат від фракції «Голос», голова Комітету з питань свободи слова

Текст публікується з дозволу автора, оригінал публікації за посиланням.

Фото: Ярослав Юрчишин / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY