Журналіст видання «Кавун.City» Ілля Контішев пішов захищати Україну

Журналіст видання «Кавун.City» Ілля Контішев пішов захищати Україну

3 Грудня 2023
815
3 Грудня 2023
12:56

Журналіст видання «Кавун.City» Ілля Контішев пішов захищати Україну

815
Наразі він перебуває на навчанні.
Журналіст видання «Кавун.City» Ілля Контішев пішов захищати Україну
Журналіст видання «Кавун.City» Ілля Контішев пішов захищати Україну

Журналіст херсонського видання «Кавун.City» Ілля Контішев долучився до лав ЗСУ. Про це повідомила головна редакторка медіа Євгенія Вірлич.

«Наш журналіст Ілля Контішев відтепер у лавах ЗСУ. Для редакції це важко з точки зору того, що Ілля — чудовий автор: знавець історії та абсолютно всього, що відбувається на Херсонщині, крутий спортивний оглядач», — написала вона. 

У коментарі «Детектору медіа» Євгенія Вірлич розповіла, що журналіст мобілізувався до Збройних сил кілька днів тому. Наразі він перебуває на навчанні.

Ілля Контішев. Фото з фейсбук-сторінки Євгенії Вірлич

Головна редакторка «Кавун.City» пригадує, що після початку повномасштабного російського вторгнення Ілля Контішев деякий час жив в окупованому Херсоні, згодом виїхав з міста. Впродовж усього часу журналіст продовжував працювати та розвінчувати брехню пропагандистських медіа.

«Кілька разів реально рятував нам життя. Наприклад, коли в окупації зникав звʼязок і ми не могли писати, Ілля повністю підхоплював сайт і соцмережі. Таким чином, була видимість, що ми всі виїхали, і нас не надто шукали росіяни хоч якийсь час», — розповіла Євгенія Вірлич.

Ілля Контішев долучився до команди видання «Кавун.City» восени 2020 року. Раніше він також працював у Херсоні на Суспільному.

Нагадаємо, нещодавно до ЗСУ також мобілізувався головний редактор «Новинарні» Дмитро Лиховій. Надалі його обов'язки виконуватиме Леся Шовкун. 

Раніше ми також писали про те, що журналіст, керівник суспільно-політичної редакції Liga.net і співзасновник благодійного фонду «Несемось!» Петро Шуклінов пішов захищати Україну. Його замінить заступниця, журналістка Валерія Кондратова.

Фото: Ілля Контішев / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Читайте також
14.11.2023 11:48
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду