Колишня журналістка Олена Білозерська створила галерею портретів загиблих захисниць України

Колишня журналістка Олена Білозерська створила галерею портретів загиблих захисниць України

29 Грудня 2023
2219
29 Грудня 2023
22:01

Колишня журналістка Олена Білозерська створила галерею портретів загиблих захисниць України

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
2219
Перших двох Героїнь, Яну Рихліцьку і Дар’ю Філіп’єву, Олена намалювала на прохання їхніх побратимів. Потім до неї зверталися родичі загиблих дівчат, щоб відтворити їхні образи. Малюнки Олена робить з фотографій, які знаходить в інтернеті або які надають рідні Героїнь.
Колишня журналістка Олена Білозерська створила галерею портретів загиблих захисниць України
Колишня журналістка Олена Білозерська створила галерею портретів загиблих захисниць України

Колишня журналістка, а нині офіцерка ЗСУ Олена Білозерська створила на своїй сторінці у фейсбуці галерею портретів жінок-військових, які загинули, захищаючи Україну.

«Вирішила вшанувати загиблих українських Героїнь, зробивши серію їхніх портретів. (Папір, гелева ручка). Щоб можна було їм в очі подивитися — на графічних малюнках, помітила, чомусь на перший план завжди виступає погляд. Короткі відомості про кожну героїню можна прочитати під її портретом»,— написала Білозерська.

Перших двох Героїнь,  Яну Рихліцьку та Дар’ю Філіп’єву, Олена намалювала на прохання їхніх побратимів. Потім до неї  почали звертатися родичі загиблих дівчат, просячи відтворити їхні образи. Портрети Олена малює з фотографій, які знаходить в інтернеті або які надають рідні Героїнь.  Про це вона розповіла «Детектору медіа».

За її словами, до неї  зверталися деякі видавці з пропозицією випустити альбом, але конкретних домовленостей поки що немає.

Олена Білозерська також намалювала портрет воїна ЗСУ, вчителя історії з Краматорська Максима Фідрі, який  загинув, намагаючись евакуювати загиблого побратима. Вона закликала підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя України посмертно. Олена розповідає, що Максим Фідрі був справжнім козаком і дітей виховував відповідним чином. Краматорським «ждунам руского міра» в обличчя пропонував тікати до Росії. Мобілізувався до війська ще у 2020 році.

Олена Білозерська

Олена Білозерська почала малювати на початку 2000-х. Створювала  портрети друзів, а також політиків.

У 2014 році журналістка Білозерська стала до лав «Правого сектора». Потім закінчила курс навчання і стала офіцеркою. Авторка книги «Щоденник нелегального солдата», яка номінувалася на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка. Продовжує вести щоденник, який планує після війни також оформити в книгу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2219
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
121 дн. тому
Олена Білозерська - достойна людина. Хай береже її Господь. Спостерігаю за нею і дослуховуюсь до її порад. Наприклад, вона описувала свій стан після прививки проти ковіду. Вона розповідала, як треба підготувати тривожну валізу (незадовго до нападу орків). Це дуже допомогло мені з дружиною. Наша квартира, на 5-му поверсі будинку в Макарові, зазнала найпершого прильоту боєприпасу (6 березня 2022 року). Ми швидко зібрались. бо, завдяки пані Олені, майже все було підготовано. Машиа моя була трохи пошкоджена, але на ходу. Нам вдалось, іще з двома молодими парами, виїхати на Захід. Дякую пані Олені. Дід Олег. Макарів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду