У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників

У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників

26 Листопада 2023
627
26 Листопада 2023
12:40

У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників

627
Керівники цифрової платформи RedSiete Сільвія Арсе та Альберто Санчес, а також директор тижневика El Espectador de Taxco Марко Толедо, яких минулого тижня захопили озброєні люди, були звільнені 25 листопада.
У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників
У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників

У Мексиці трьох журналістів, нещодавно викрадених у південному штаті Герреро, звільнили неушкодженими після пошукових операцій сил безпеки. Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення генпрокуратури штату.

Так, керівники цифрової платформи RedSiete Сільвія Арсе та Альберто Санчес, а також директор тижневика El Espectador de Taxco Марко Толедо, яких минулого тижня захопили озброєні люди, були звільнені 25 листопада.

П'ятеро озброєних чоловіків також викрали сина і дружину Толедо. Правоохоронці визволили жінку, тоді як пошуки сина журналіста все ще тривають.

Викрадення журналістів у мексиканському містечку Таско називають одним із наймасовіших нападів на репортерів в одному місці в Мексиці.

Востаннє таке фіксували у 2012 році, коли в місті Веракрус на узбережжі Мексиканської затоки виявили у каналі тіла трьох новинних фотографів у поліетиленових пакетах. У червні 2011 року протягом тижня троє журналістів були вбиті або зникли безвісти у тому ж місті. 

Нагадаємо, в ніч проти 17 листопада у Мексиці сталося вбивство журналіста. Ісмаеля Вільягомеса знайшли застреленим у прикордонному мексиканському місті Сьюдад-Хуарес. Це вже п'яте вбивство журналіста в країні з початку 2023 року.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Мексиці журналіста видання Lo Real de Guerrero застрелили у власному авто. Це сталося лише через тиждень після того, як у західному штаті Наяріт знайшли тіло вбитого кореспондента газети La Jornada Луїса Мартіна Санчеса Іньїгеса.

Ілюстрація: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
627
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду